Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Németországban élő és dolgozó...

Németországban élő és dolgozó magyarok ki hogy jön ki a fizetéséből?

Figyelt kérdés

Agyalok, hogy ki kellene menni Németországba dolgozni. Ki milyen munkával keres pénzt mennyi általában a rezsi és mennyi marad meg hó végére?

Hazajárás hogy van megoldva, értem itt azt hogy mennyi időközönként.

Jelenleg kettő területen gondolkodok mint munkahely. Valahol hegeszteni vagy "futárkodni". Hegesztésben csak co2 védőgázzal (van 4 eljárásra bizonyítványom, de ez megy a 4 közül a legjobban) 4 évet dolgoztam mint hegesztő. Habár kezdőnek mondanám még magam.

A másik opció hogy egy 3.5 tonnás gépre mennék esetleg futárkodni pl gls vagy dpd.

Volt már valaki ilyen cipőben? Ki hogy vágott neki?

2023. jan. 2. 04:38
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Szerintem diplomás munkát végezhetnek mert ausztriában a szállásos szakik nem keresnek többet 2000 eurónál, ha rendkivül elismert szaktekintély a szakmában tehát magas tudás stb akkor lehet 2200 euró, a kezdök olyan 1600-1800 körül mozognak.

A 3000 euró már versenyképes diplomás fizetés

2023. jan. 2. 19:11
 12/22 A kérdező kommentje:

(Németországról van szó)

Nem diplomás meló, kamiont vezet. Nem tudom hány műszakban, de nem az a 3 hétig oda vagyok stílus hanem minden este otthon alszik. Másik példa, hogy egy másik falubeli ismerősöm (jó ezzel dobálózhat mindenki) hegeszteni van kint Németeknél állítása szerint 3000 eurót ő is kap. Próbáltam ahhoz a céghez valahogy bekerülni, regisztráltam is az adott cégnél, de még nem válaszoltak. Az utóbbi példa hogy 3000 euró a kereset, a cég honlapján ez fel is van tüntetve, hogy ennyit el lehet érni így valószínűleg nem hazudhatott nagyot.

2023. jan. 2. 20:19
 13/22 anonim ***** válasza:
A 3000 euró valoszinuleg brutto, Németországban adokategoriak vannak, egyedülálló gyerektelenkent elég magas az adó, ezeknek nézz utána a vegleges döntés előtt.
2023. jan. 3. 20:44
 14/22 A kérdező kommentje:
Erről hol találok pontos információt számokkal?
2023. jan. 4. 07:59
 15/22 anonim ***** válasza:

Németországban a versenyszférában dolgozó, diplomás, értelmiségi munkavállalók alulfizetettek más fejlett országhoz képest. Félelmetes milyen kicsi a fizetésekben a különbség egy Senior IT szakember / Data Scientist (alkalmazott matematikus) hazai és német keresete között. USA-ban és Kanadában 3-4x magasabb bért lehet kapni ugyanazért a munkáért mint Németországban (ismétlem ez IT-ra és Data / matematika / statisztikára vonatkozik !)

Az orvosok szintén alulfizetettek Németországban a környező településekhez képest, sok német vándorol el Svájcba és Norvégiába a jóval magasabb bérek miatt.

Összességében évi több mint 1 millió (elsősorban értelmiségi) német vándorol el az országból elsősorban a magasabb bérek miatt, pontos számokról találsz hivatalos statisztikát és cikkeket ha googleba beírod: "How many germans emigrate annually".

2023. jan. 5. 23:28
 16/22 A kérdező kommentje:
1800 eurót ki vállalna be úgy hogy ebből még lejön a szállás+kaja+ x hetente hazajárás
2023. jan. 7. 19:15
 17/22 anonim ***** válasza:

Mondtuk hogy nem fenékig tejfel, ebből nem maradna sok.

Nem éri meg

2023. jan. 7. 19:24
 18/22 A kérdező kommentje:
6-700 ezernél (Forint) már elgondolkodnék, de igen én is úgy vagyok vele hogy ez kevés még a 2 ezer euró is.
2023. jan. 7. 20:17
 19/22 anonim ***** válasza:
700 ezer forint de ebből lejön a kaja utazás szállás. Szerintem jó ha fele megmarad, annyit meg már azért összelehet szedni Magyarországon is vagy nagyon közel annyit
2023. jan. 7. 20:30
 20/22 A kérdező kommentje:
Nem úgy, hanem ha 700 ezer maradna meg tisztán hazajárással.
2023. jan. 7. 20:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!