Miért nem mennek el ezek az emberek dolgozni?
Szembejött velem ez a reddit kérdés, lényegében hasonló oldal mint a Gyakori csak külföldieknek. NEET jelentése lényegében annyi, hogy se nem tanul, se nem dolgozik. A legtöbbjük a szüleiken élnek mint parazita és nincs semmi hajlandóságuk dolgozni menni. A kérdező azt kérdezte, hogy mi lesz ha a szüleik meghalnak a NEET-eknek. Erre a legtöbben öngyilkosok lennének. Kérdem, miért?
Már tökéletesen összefoglalta előttem, ott a pont!
Nem azzal van baj, hogy dolgozni kell, hanem hogy hogyan és mennyit.
Dolgoztam több helyen is,
Voltak munkanélküli időszakaim is. Hát kb azt tapasztaltam, hogy mikor nem volt munkám, akkor legalább volt magamra, önképzésre, regenerálodásra meg a lakásomra idő. Minkor dolgoztam, akkor ugyanúgy nem volt elég pénzem, de időm sem.
Mindig azon kaptam magam, hogy olyan szinten kifacsar a munka testileg, lelkileg, hogy egyszerűen egy "szétesett" állapotba kerülök. Elvesztem a kapcsolatot magammal. Egy üres robotállapotban működök, a lakás meg úszik. Ez nem normális dolog. Cseppet sem csodálkozom, hogy a mai generáció knak egyre inkább elegük van és nem akarják bevállalni ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!