Palyakezdők, menyire vagytok kapósak?
Palyakezdokent volt mar 4 honap fizetetlen gyakornoksagom, 2 evig vezettem egy szakmai diakszervezetet, es volt egy start-up kezdeményben részem. Egyetemen bedolgoztam kisebb tanszeki kutatasokba. De dolgoztam rengeteg diakmelot is. 3 helyre jelentkeztem, mindharomhoz felvettek.
Most ket cegem van, es kifejezetten aktivan keresem a proaktiv palyakezdoket. Es aktivan kerulom a lustákat.
Az egyetem mellett nem csak nyalat csopogtetni kell.
Miért hazudnék? Nem értem az ugatásod.
Még kompetens gimis gyakornokaim is vannak néha. Sok ügyes, nyelveket beszélő, jó egyetemre készülő gimnazista jobban dolgozik, mint lusta egyetemet végzett arcok, akik soha semmit nem csináltak a kötelező dolgokon kívül.
Lásd első válasz. Azt kifelejtettem, hogy megcsináltam kb 8 online kurzust amerikai egyetemekről, és számtalan továbbképzést, amit relevánsnak éreztem a szakmámban.
#6-8
Én sem vagyok zseni. Semmiben sem voltam soha okosabb az évfolyamtársaimnál. Ellenben oda tudtam tenni magam, ha kellett, és nem hisztiztem, mint te most. Ilyen stílussal úgy vágnálak ki egy interjúról, mint macskát szarni. Egy hisztis buta gyereket, akinek tanácsot sem lehet adni, senki nem akar a pénzével tömni. Önreflexió, szakmai és emberi alázat, ezeket javasolnám.
Nem tudom, hogy lehettek ennyire lemaradva, én már 17 évesen sem vagyok pályakezdő, sőt lassan már én fogok dolgoztatni, annyira kinőttem a céget. Rengeteg, folyamatos külföldi projektben vagyok érdekelt egyszerre, megy a szekér rendesen. Igaz, sosem pihenek és nem alszom, csak a munka. Ennyi a recept és ezt bárki, ismétlem BÁRKI elérhetné egy kis szorgalommal, kitartással, folyamatos képzésekkel. Csak egyszerűbb ülni a babérokon.
Lacika, 17, senior szoftverfejlesztő erősáramú mérnök zseni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!