Szerintetek is tenyérbemászó az, amikor állásinterjún a korábbi munkahelyekről kérdeznek?
Egyáltalán nem tenyérbemászó, sőt, kifejezetten fontos kérdés (munkáltatói szemmel nézve). Képzeld csak el!
Ha Te munkáltató vagy, az az érdeked, hogy minél több profitot termelj. A profit egyik nagy visszatartója a magas fluktuáció (HR szemmel), így cél, hogy azt alacsonyan tarts. Ennek egy jó eszköze a megfelelő kiválasztási rendszer. Ezért fontos valamennyire megismerni már előzetesen a munkavállalóidat.
3 év alatt már simán visszatermeli a dolgozó azt, amibe az ő felvétele belekerült a cégnek. De ha van, aki gyakran váltogatja a munkahelyeit, az gyanús - bár lehet, hogy jogosan tette. Ezért nem árt tudni, érdeklődni.
Ha valaki folyton azért vált munkahelyet, mert mindenki k*csög, mindig sz@r a főnök, mindig baj van mindennel, akkor az fix, hogy nálad sem fog megmaradni, mert úgyis talál valamit, amivel problémája lesz = pik pakk lelép = nem éri meg alkalmazni őt.
Könnyen meg tudom magyarázni. Egyetemista vagyok, teljesen rendben van, ha 3-6 hónapig vagyok gyakornok valahol. Na most a 3 éves BSc alatt ez kb 6 munkahelyet jelent végzés előtt. A váltás oka pedig lehet: Erasmus, vége lett a projektnek, kemény félévem volt nem tudtam annyi órát vállalni, aztán ez megváltozott, aztán specializálódtam stb.
Rengeteg olyan oka lehet, amivel magadat sem meg a korábbi cégeidet sem tünteted fel rossz színben.
Véleményem szerint nem helyénvaló szokás ez a faggatózás!
Nem veled kell élnie a munkáltatónak, hanem egy alkalmazottja szeretnél lenni x fizetésért havi t órában!
Engem jobban érdekelne, hogy lehet-e számítani valakire!
Szavahihető.
Megbízható.
Lélekkel végzi el a munkáját.
Morálisan rendben van.
Ápoltan, emberként viselkedjen.
Ne éljen kettős életet.
Nem érdekel, hogy milyen a nemi identitása, van-e politikai meggyőződése, dohányzik vagy életszerűen munkába illeszthető időközönként megpihen munka közben. Végezze el maradéktalanul az általa elvállalt munkát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!