Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Jó fizetés vagy jó munkahely,...

Jó fizetés vagy jó munkahely, melyiket választanátok?

Figyelt kérdés

Biztos van olyan is ahol szereted a munkádat és jól is fizetnek, de azért nem olyan gyakori.

A problémám az, hogy ahol dolgozok nagyon szeretem a helyet, szeretem amit csinálok, de keveset keresek. Ezt a párom gyakran emlegeti, most már egyre többször. Ő többet keres, a vásárlást intézi, én viszem a háztartást, eddig ez volt a felállás, de a mai helyzethez képest nagyobb a mi kiadásunk is. Egyre többször csinálja azt, hogy nem megy el bevásárolni (csak alap bevásárlásokról van szó) , vegyem meg én, ami nem fair, mert nem marad megtakarításom, de tudom, hogy csak ezzel próbál már nyaggatni, hogy váltsak munkahelyet. Viszont volt már 2 munkahelyem, ami annyira borzalmas volt, hogy nem merek lépni, nekem az volt fontos, hogy ne legyen minden nap kín bemenni. Ráadásul mire ezt a munkát megtaláltam vagy 20 interjún voltam túl... Ti hogy a látjátok a dolgot? Tényleg ilyen nyuszi vagyok és lépnem kéne?

2022. nov. 26. 11:10
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
85%

Lényeges kérdés, hogy hova akartok előrelépni? Ő akar, vagy te is?

Gyerek még nincs,ha jól értem.

Lehet választani, hogy megelégedik az ember azzal, ami van és leéled az életed biztonságban.

De, a valami célotok van, vagy pld gyereket akartok és a felnevelésére spóroltok, akkor a kényszer miatt a váltás nagyobb fizetésre lkézenfekvő ...

2022. nov. 27. 01:06
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is nehéz döntés volt. 20 százalékkal többet kereshettem volna az új munkahelyen, de nem annyira “jó” munkával. Mindenki azt mondta, maradjak, maradtam is. Csak így félretenni nem nagyon tudok.
2022. nov. 27. 07:39
 13/20 anonim ***** válasza:
30%

Elsődlegesen a fizetést választom.

Aztán ha az megvan addig nem nyugszom amíg jó fizetés mellé jó munkahelyet nem találok.

2022. nov. 27. 08:55
 14/20 A kérdező kommentje:
A lényeg, ahogy írtam ez az infláció növekedés, ez okozta azt, hogy többet költekezünk. Ha marad jövőre, vagy még rosszabb lesz, akkor lehet váltok, de 10-es válaszoló írta meg jól. Volt borzalmas munkahelyem, de tényleg olyan volt, hogy sírva mentem haza. Végre itt meg jól érzem magam. Nehéz a döntés,de köszönöm a válaszokat, azért lett itt többé értelmes hozzászólás is.
2022. nov. 27. 10:36
 15/20 anonim ***** válasza:
77%
Viszont mivel a pároddal emiatt konfliktusod van, ő ezt nem fogadja el, mégiscsak célszerű lenne őt lecserélni. Ez nem egy egyenrangú szeretetkapcsolat. Ha szeretne, fel se merülne benne, hogy másik munkahelyet erőltessen, téged lenézve.
2022. nov. 27. 13:52
 16/20 anonim ***** válasza:
70%

"Ő többet keres, a vásárlást intézi, én viszem a háztartást, eddig ez volt a felállás, de a mai helyzethez képest nagyobb a mi kiadásunk is. Egyre többször csinálja azt, hogy nem megy el bevásárolni (csak alap bevásárlásokról van szó) , vegyem meg én, ami nem fair, mert nem marad megtakarításom"

Most ebből jól értem, hogy nem vagytok közös kasszán, de ő intézi (és fizeti) a bevásárlásokat?

Megértem a te részedről is, hogy nyugalmat szeretnél, meg az ő részéről is, hogy nem akar (bocsi a szóhasználatért) "kitartani".

Plusz hogy is mondjam, rosszul látod a dolgokat. Ez nem egy vagy-vagy dolog, a kérdésed egy hamis dilemma. Nem úgy működik, hogy jó a fizetés és cserébe rossz a munka VAGY rossz a fizetés és jó a munka. Lehet ez minden kombinációban, létezik olyan is, hogy a fizetés is jó és a munkát sem utálod, igyekezz egy ilyet találni.

2022. nov. 27. 22:05
 17/20 anonim ***** válasza:
88%

Olyan munkát kell keresni ami jól is fizet és szereted is.

Álláskeresés nem kerül semmibe úgyhogy nyugodtan próbálkozhatsz.

Nagyon frusztráló tud lenni amikor egy valakinek kell állni a költségeket mondván ő úgyis többet keres.

2022. nov. 27. 22:17
 18/20 anonim ***** válasza:

De erről nem a munkahely tehet.

2022. nov. 28. 05:40
 19/20 A kérdező kommentje:

Sokan úgy látom félreértik, nem keresek rosszul. Nem vagyunk mínuszban. Van egy elképzelésünk, ahhoz félreteszünk, ami most nekem kevesebb lett a kiadások miatt. Barátom döntött úgy, hogy ő inkább többet fizet, csak ne ő főzzön meg takarítson. Ki hogy gondolja, lehet lusta vagy akármi, de elfogadtam, akkor enyém a házimunka nagy része, ez ő akarta így, megegyeztünk.

Egyszóval nem a barátom fizet mindent. Csak úgy látja, hogy már nem éri meg ez a munka, ha többet is kereshetnék. Nem nagy a konfliktust kerít ebből, csak ilyen passzív agresszív módon nyilvánítja ki. Én meg elgondolkodtam rajta, hogy tényleg megéri-e munkahelyet váltani még több pénzét. Valakinek ez a vágya, sok pénzt keresni, de az enyém az, hogy azért jól érezzem magam.

2022. nov. 28. 10:45
 20/20 anonim ***** válasza:
100%

Bakker, ha neked ez a munkahely jó akkor min gondolkodsz még?

Maradj, és becsüld meg a jelenlegi munkahelyed.

2022. nov. 28. 12:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!