Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha a munkahelyen szondával...

Ha a munkahelyen szondával ellenőríznek és kimutatja az alkoholt, emiatt kirúgnak, utána az megjelenik valahol a munkatörténetedben?

Figyelt kérdés
Pl ha újabb állásokra akarsz jelentkezni ők azt látják valahol, hogy emiatt ki lettél rúgva, vagy csak akkor ha felhívják az előző munkahelyedet?

2022. nov. 25. 07:53
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Dehát határozott a szerződésem, nem írhatok újat, amíg ezt nem bontjuk fel és jogilag köt, hogy ide járjak. A kövi hely nem hinném, hogy felhívná őket, jó és igaz indokot tudtam mondani miért mennék át oda.
2022. nov. 25. 12:05
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
11: Ha azonnali hatállyal kirúgnak (Márpedig ha elkezdesz nem menni, akkor ez történik.), akkor értelemszerűen a szerződésed is felbontásra ketül.
2022. nov. 25. 12:25
 13/18 anonim ***** válasza:
Ja, és a legjobb, ha hagysz egy kis időt az itteni utolsó napod és az új munkahelyen való első napod között. Mondjuk kb. egy hetet. Például: Itt közlöd, hogy ha törik, ha szakad, jan.6.-án mész utoljára, az új helyen pedig azt, hogy jan.16.-án tudsz kezdeni. Ennyi köztes idő alatt a mostani hely biztosan lerendezi a rendkívüli elbocsatással járó procedúrát.
2022. nov. 25. 12:35
 14/18 anonim ***** válasza:

Fel lehet bontani a határozott idejű szerződést is csak kötbért kell érte fizetni.

Nekem új munkahelyem átvállalta ezt a költséget.

2022. nov. 25. 13:55
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

Én mondjuk eleve nem értem az ilyen főnök mentalitását. Látja, hogy a dolgozó menni akar, már nem szívesen végzi ott a munkáját. És ha még hónapokig marasztalja, a fennmaradó idő alatt még annál is kevésbé szívesen fogja, talán még hibát is vét majd, fennakadás is lehet. Mégis milyen logika alapján cselekszik?

Arról nem is beszélve, hogy a kérdező már mindenképpen megpecsételte a sorsát a jelenlegi helyén, a szerződése lejártával biztosan nem fogják meghosszabbítani, mivel már tudják, hogy elvágyódik onnan. Ez valami utolsó, patkány gennyláda mentalitás "Nem érdekel, hogy találtál jobb helyet, nem engedlek el, szépen maradsz a szerződés végéig, akkor viszont ki leszel rúgva, bárhogy is állsz."

2022. nov. 26. 10:03
 16/18 A kérdező kommentje:
#15 Egyetértek... Gondolom találni akar egy újat amíg ott vagyok és hogy legyen átfedés köztünk, hogy én adjam át mit kell csinálnia.
2022. nov. 26. 16:08
 17/18 anonim ***** válasza:
16: És erre 1 hónap nem lenne elég? Megkérdezhetem, milyen munkakör?
2022. nov. 26. 16:54
 18/18 anonim ***** válasza:

En voltam hasonlo helyzetben. Beadtam 5 ev utän a fölmondäsom, ahol kitalältäk -mivel nem volt ember- hogy 6 honap a fölmondäsi idöm. a szerzödesemben 2 het volt irva... Megbeszeltem a fönökseggel, hogy a törveny 2 hetet ir elö, de mivel rendes vagyok igy maradok meg 6 hetet, addig van idejük fölvenni valakit, de ha nem tetszik akkor lehetek fizetett ellenseg is, kb azonnal... Belegyeztek a 6 hetbe, amit veg is dolgoztam becsülettel...

Amugy a mai napig nem talältak olyan embert aki 1 honapnäl toväbb maradt volna ott... :D

es ez egy laza 6-7 eves törtenet...

ápr. 25. 11:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!