Munkatársak között a fizetés tabu?
2 hónapja dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, és srác aki engem tanított már 4 éve ittvan. Múlthéten szóba került közöttunk a fizetés, és elmondtam, hogy mennyit keresek. Erre felhárodott (a főnökre), hogy én ujjoncként ugyanannyit kapok mint ő,és azonnal felhívta a főnököt, hogy ő felmond. Az próbálta marasztalni, hirtelen 100ezres emelést is ajánlott neki, de nem fogadta el és jövőhónapban el fog menni.
Most a főnök megharagudott rám, mert szerinte mindenki magánügye a fizetés és nem kellett volna megmondjam, hogy mennyit keresek.
Nekem eddig minden szerződésemben benne volt, hogy tilos róla beszélni.
Gyakorlatilag a második sörig működik a titoktartás.
Volt már olyan munkahelyem ahol sörözés után bementünk másnaposan és mind felmondtunk mert a gyakornok többet kapott.
Ez csak Magyarországon van, hogy mindenki bele akar látni a másik pénztárcájába.
Nem illem kérdése, hogy nem beszélünk a munkabérről, de látod, hogy feszültséget okoz. Mindenki harcolja ki magának a betévőt. A szakszervezet = szocializmus. Utóbbiból volt részem.
Én munkahelyen nem mondanám el, hogy mennyit keresek. Irigyek az emberek. Lehet, hogy nem rohannának a főnökhöz több bérért, de kikozositenének, vagy a munkájukat sóznák rám, mondva aki többet keres dolgozzon meg a pénzéért. Az első munkahelyemen a konyvelőtől tudták meg, hogy mennyi a bérem. Nah, nem is volt sokáig maradásom, mert nem kaptam meg tőlük azt az információt amivel a saját munkámat tudtam volna végezni.
A második munkahelyemen is csak az első béremelésig volt jó. Tehát addig míg a csapatvezető nem tudott róla ki mennyit keres a csapatában. Béremelésnél szerződést kell módosítani és a csapatvezetőnél kellett aláírni a szerződést. Mikor felolvasta az új bruttó béremet halkan nyelt egyet. Lehet, hogy jómaga alacsonyan szállt be és olcsón adta el magát. Volt ez januárban, májusban már nem dolgoztam ott. Az örökös piszkálódás kihozta belőlem az oroszlányt, pedig mondhatom, hogy nagyon kellemes természetem van.
Ez nem csak a munkahelyen történt meg hanem az élet más területén is. Épitkezünk. Az építkezési vállalkozó már annyira nem tudta palástolni a kíváncsisagát, hogy megkérdezte, mennyi pénzem van.
Ez volt a legnagyobb szemtelenség. Miért, akkor jobban fog a ceruza? Beprobalkozott, hogy többet kér, mint amennyivel leszerződtünk.
Szerintem ha tudja, hogy mennyi van, akkor úgy gondolta, hogy a nadrágzsebből kifizetem neki az árrobbanást.
Több évet éltem és dolgoztam külföldön. Sehol nem volt téma a munkatársak bére. Senkit nem érdekelt ki mennyit keres. Ez a jelenség csak itt Mo.-on van.
Én mindenkivel beszéltem erről a munkahelyemen, már csak azért is, mert a főnök külön kiemelte, hogy nem nagyom szeretik az ilyesmit, ha megbeszéljük. Szóval, elmehet a faszba....
Nálunk pofára megy a fizetés... Ugyanabban a munkakörben is elég nagy differencia van a fizetések között.
Egyik kollégám ugyanabban a munkakörben 100 ezerrel kevesebbet keres mint én, a másik meg 30-cal többet.🤷♂️
Én úgy gondolom, hogy emiatt senki sem fog megharagudni és joga van tisztában lenni azzal, hogy a főnök, ha úgy nézzük, átveri. Sőt, engem konkrétan becsaptak, ígértek valamit a kezdetekkor, amit nem tartottak be, viszont a tőlem később érkezett kolega már "megkapta".
Én emiatt rá nem haragszom, ez nem az ő hibája. Látszik rajta, hogy ezt ő is észrevette és azt hitte hogy haragszom, de ugyanolyan jóban vagyunk. A főnökre sem haragszom, ők ezt lehet hogy így látták jónak, é nem fogok emiatt senkinek sem könyörögni. Ha ezt számon kell rajtuk kérnem, az már régen rossz. Majd ha kérdik, hogy miért mondok fel, akkor azért megemlítem.🤷♂️
19/f
"Miért nem hasznos a 13-asom?"
Ez a Gyakori, itt ne várjál semmiféle logikát, h mi lesz lepontozva meg felpontozva. Ide kétféle ember jár főleg: aki nem képes a Google-ba beírni, ami érdekli, a másik típus meg élvezi a mások szellemi nyomora nyújtotta szórakozást. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!