Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkatársak között a fizetés...

Munkatársak között a fizetés tabu?

Figyelt kérdés

2 hónapja dolgozom a jelenlegi munkahelyemen, és srác aki engem tanított már 4 éve ittvan. Múlthéten szóba került közöttunk a fizetés, és elmondtam, hogy mennyit keresek. Erre felhárodott (a főnökre), hogy én ujjoncként ugyanannyit kapok mint ő,és azonnal felhívta a főnököt, hogy ő felmond. Az próbálta marasztalni, hirtelen 100ezres emelést is ajánlott neki, de nem fogadta el és jövőhónapban el fog menni.

Most a főnök megharagudott rám, mert szerinte mindenki magánügye a fizetés és nem kellett volna megmondjam, hogy mennyit keresek.

2022. nov. 18. 23:06
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
71%
Ez alap... hogy nem beszélúnk róla.
2022. nov. 18. 23:10
 2/18 anonim ***** válasza:
87%

Nem kéne annak legyen, az senkinek nem jó csak a főnöknek.

Ha nem lenne mit takargatnia, mint a példából is kiderül, nem háborogna

2022. nov. 18. 23:11
 3/18 anonim ***** válasza:
94%
Elvileg igen. Van, ahol a munkaszerződésbe bele van írva, hogy ezt nem beszélhetitek meg. De egyébként, én ahány helyen dolgoztam eddig, mindenhol meg volt beszélve. Nyilván nem valami nívós melóim voltak, operátor, gépbeállító, technikus. Viszont sajnos mindenhol ez van, hogy az újat ugyanannyival, vagy még többel! veszik fel. Ez persze valahol érthető, mivel a kutya nem menne oda dolgozni, ha nem így lenne. Viszont, ami gusztustalan az az, hogy aki ott van X éve, annak nincs vállalhatóan fejlesztve a bére. Le van rendezve a dolog ennyivel, hogy a dolgozók nem beszélhetik meg a jövedelmezést és kész. Szánalmas. :) Nemrég én is eljöttem egy olyan helyről, ahol 2 éve ott voltam, elég jól is végeztem a munkám, de az újat, 0 kilométerrel már annyival vették fel, amennyire az én fizetésem felemelték volna, ha ezt+azt megtanulom. Szerintem kapják be. :) Ha ez a kotta, akkor váltani kell 2-3 évente, ha tud az ember.
2022. nov. 18. 23:13
 4/18 anonim ***** válasza:
26%
Alapvető illem (és intelligencia) kérdése, hogy az ember ilyet nem kérdez és nem mond el.
2022. nov. 18. 23:16
 5/18 anonim ***** válasza:
71%
Valaki magyarázza meg màr ennek az “illemnek” az értelmét légyszíves. Milyen kàros hatása van a dolgozókra, ha ezt megbeszèlik?
2022. nov. 18. 23:19
 6/18 anonim ***** válasza:
91%
Hát ez baromság hogy alapvető illem. Svédországban pl. nyilvános az adózásod, amiből megismerhető a munkajövedelem is. Meg aztán Magyarországon is van nyilvános bértábla. Én eddig sosem tartottam vissza az infót, ha megkérdezték, és párszor én is rákérdeztem már másoknál. Csak ugye kétélű a dolog, kiderülhet az is hogy nem fizetnek meg, és az is hogy el vagyok kényeztetve a munkatársakhoz képest.
2022. nov. 18. 23:21
 7/18 anonim ***** válasza:
76%

"Alapvető illem (és intelligencia) kérdése, hogy az ember ilyet nem kérdez és nem mond el."

Legfeljebb az alacsony intelligencia kérdése lehet, ha munkavállalóként ebbe beleállsz, mert a munkavállaló érdeke az, hogy tisztában legyenek egymás bérével.

2022. nov. 18. 23:25
 8/18 anonim ***** válasza:
87%
Mennyi emberrel elhitették, hogy titokban kell ezt tartani. Nehogy véletlenül összeálljanak az emberek és kiharcoljanak maguknak normálisabb bánásmódót. Nem, kussoljon mindenki, az az "illem".
2022. nov. 18. 23:50
 9/18 anonim ***** válasza:
89%
Itt magyarországon igen. És kb azért, hogy a vezetőség ne jöjjön kellemetlen helyzetbe.
2022. nov. 18. 23:51
 10/18 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem meg megerdemli, hogy rendes fizut kapjon.

Ki lett hasznalva rendesen.

A fonokot hibaztasd, ne magadat

2022. nov. 19. 00:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!