Mit csináljak ezzel a sarokbaszorítással anélkül, hogy munkahelyet kellene váltanom?
Egy tervezőcégnél dolgozom. Általában a végső simításokat végzem a képeken/terveken az átadás előtt.
Az utóbbi pár hétben az a helyzet állt elő, hogy akik előkészítik és döntéseket hoznak a tartalommal kapcsolatban, hogy mi szerepeljen végül a terven, csúsznak a döntéssel és a leadással.
Mivel én készítem az ügyfélbarát bemutatókat a főnök folyton hozzám jön oda, hogy hogy állunk hogy néz ki.
Amikor mondom, hogy még sehogy, várok, folyamatosan azzal szuggerál, hogy neki ez nem éri meg, hogy ezért fizessen nekem, húzzak bele, mert ez neki veszteség.
Én konfliktuskerülő vagyok, de mivel a hallgatásnál nálam pattant a labda elkezdtem szólni az előkészítőknek, hogy igyekezzenek mert én vagyok számon kérve.
A főnöknek is elmondtam, hogy én mindent megcsinálok időben de az előkészítők késnek a leadással, sőt, az hagyják, de hetekig semmit sem csinálnak szerintem.
Erre az jött ki válaszul, hogy velem stresszes dolgozni és valaki mást kéne keresni akivel könnyebb. Ráadásul olyan meséket találnak ki meg baromi ritka portfóliókat kaparnak elő, hogy más ezt az egészet egyedül is megcsinálná sokkal jobban.
A főnöknek elmondtam, hogy nem stresszes velem dolgozni csak kifogást keresnek. Azt is, hogy ha egyedül kell megcsinálnom bízza rám a feladatot.
A főnök annyit mondott, hogy neki az a legfontosabb, hogy jó légkör legyen az irodában. És ha mégegyszer veszekedés lesz el kell küldenie.
Gyakorlatilag sarokba szorítottak.
1 Ha azt mondom a főnöknek, hogy azért nincs kész, mert a lányok nem készítették elő - stresszhelyzet, egymásra mutogatás - kirúg.
2 Ha azt mondom a lányoknak, hogy húzzanak bele mert nem leszünk kész - stresszhelyzet az irodában, főnökösködök (visszahallottam ezt is) - kirúgnak.
3 ha nem mondok semmit és simán nincs kész akkor meg azért rúgnak ki. A lányok vakarják a puncit hetekig ha meg nem készül el csak simán rámfogják. - kirúgnak.
Én elmondtam mindent a főnöknek, ennél többet nem tehetek.
Javasoltam csapatépítő szervezését, több közös konzultációt. És elmondtam neki, hogy senki sem fogja megcsinálni azt amit én, de ha a lányok elvágják az információforrást persze hogy nem tudok teljesíteni.
Amikor meg "beszéltem velük" azt a visszajelzést adta, hogy stresszes velem dolgozni meg mással egyszerűbb lenne. Szóval a főnök még azt is rámhárítja, hogy b@szogassam őket? :D
Vagy nincs képben vagy zseniális szélhámos.
AZt nem értem teljesen, kitől hallottad vissza, hogy a főnököd ezt mondta rád? Vagy ő mondta neked face to face miután MEGKÉRT, hogy beszélj velük, és ezt megtetted, hogy stresszes veled dolgozni?
Egyébként meg saját példa: sajnos én is a hálátlanabb oldalán/poziban vagyok, új helyen, ahol másoktól függ az én munkám. Tudom milyen szívás tud lenni, de itt neked kell megfogni a dolgokat..
Nekem is volt jó nagy fokú stressz, kapkodás, túlóra, szabi alatt idegeskedé stb..
Azóta leszögeztem a határidőt, amit vagy tartanak, és elkezdenek tervezni kicsit jobban előre a kaotikus módszer helyett, vagy nem tudok/tudunk leadni időben, sajnálom.
Az elején kell ezt kitaposni, mindenki ezt mondja. Másodszor is megkerestek egy feladattak ad a hoc.. Mert ők nem tudják, mennyi időt vesz fel normálisan ez a folyamat. Azt hiszik, én kicsettintek 2 óra alatt egy komplett kmapánytervet pár mondat alapján.. Leültettem az egyiküket, és szívott velem szépen 2 alkalommal több órán át. Mondtam nekik látod? Nem 2 órás munka és ez tervezést igényel...
A másiknak meg határozottan, de még normálisan jeleztem, mikor segítettem neki és elkészítettem a kért anyagot, hogy legyen kedves legközelebb időben jelezni, mert nem kívánok senki kedvéért a jövőben ingyen túlórázni, sem este, sem hétvégén.
Az embereknek az elején nem fog tetszeni, ez így van, de miután megszokják, sokkal jobb lesz a helyzet.
Az meg nonszensz, hogy ne szólhatnál érte a többieknek, hogy küldjék el időben.
Ez mindenhol így megy:
-csináld úgy, hogy összehívod a lányokat egy meetingre az elején, és előre lefixáljátok, mire tudják elküldeni az adott anyagot neked, mondják meg, mikor reális? (Ők mondják meg, te csak leírod a vállaltakat).
-Felvezeted szépen a lépéseket/feladatokat, kiküldöd magatoknak (cc-ben a főnökkel).
- A kitűzött határidő előtt küldhetsz egy "kindly remindert" amiben megállapodtatok, hivtakozva a levélre. Illetve kéred, ha csúszás van, jelezzék, illetve azt is, hogy mennyi, mert akkor frissíted.
Egyszerűen kérj előre választ és határidőt, és írásban küldd magatoknak körbe. Én sem vagyok a legjobb rendszerezésben meg projekt managementben, de itt muszáj, és az én feladatköröm is megköveteli a tervezést. A tiéd is egyébként, mivel erősen másoktól függsz.
U.I. bónusztipp: ha hosszabb ez a tervezési folyamat, akkor a briefen/tervezett határidőn túl beállíthatsz a leadási határidőhöz emellé külön egy outlook naptár eseményt is. Ezekkel "csikarod ki", hogy egyrészt ne legyen elkummantva/elfelejtve, másrészt a saját magatok által megegyezett határidőt és választ.
A fenti szerintem jól tud működni, és nem leszel ettől pushy, ez sztem a feladatkörödhöz tartozik vmilyen szinten.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!