Ha beteg leszek, de nincs kolléga aki bemenjen helyettem, akkor be kell mennem dolgozni?
Megmondanám, hogy sajnálom, de nem megyek be, mert olyan beteg vagyok, hogy a lábamon alig állok, ha nem hiszi, nyugodtan küldjön ki egy felülvizsgálóorvost.
1: Az nem hibás, aki standardban szabadnapos, és nem akar bemenni helyette. Neki is lehet olyan programja, amit nem lehet csak úgy lelőni (mozi- vagy koncertjegye van, elutazik valahova napi programként stb.). A főnök felelőssége ilyen esetekkel kalkulálni és tartani valamit a tarsolyban (pl. Munkaközvetítővel kontaktban lenni, akik ilyenkor küldenek embert.)
Nem viccből érzed magad rosszul, valószínűleg beteg vagy így sajnos ma vagy holnap mész az orvoshoz.
Az orvos valószínűleg ki fog írni egy hétre.
Nincs ezen mit bonyolítani, aki beteg az maradjon otthon és gyógyuljon meg.
Ma még lehet azt hiszed hogy holnap betegen is be tudsz menni dolgozni, de holnap az sem kizárt hogy még rosszabbul fogod érezni magadat.
Betegen nem nagyon lehet koncentrálni.
Szólj minél előbb a főnőknek hogy rosszul érzed magad, beteg vagy ezért mész az orvoshoz.
Szerintem sem hibás az aki nem akar bemenni helyette.
Neki is jár a szabadnap.
Itt a főnöknek kell megoldania.
Alapból nem kellene,hogy gondot okozzon egy ember kiesése.
A te feladatod, hogy mindent megtegyél a gyógyulásod érdekében.
A főnököd feladata, hogy megoldja a munkád elvégzését.
3: Sajna létezik az a fajta főnök, akinek az a mentalitása, hogy "Beteg dolgozó nem létezik, csak sumák lógós."
Másfelől én mindig rendíthetetlenül kitartottam, amikor felhívtak a szabadnapomon, és rá akartak kötelezni, hogy dolgozzak aznap. Pedig épp csak azt nem mondták, hogy kitör az atomháború, ha nem megyek be. Sajna nem tudok, fontos programom van másnapra, és kész.
#7 Sajnos tudom hogy van és lesz is ilyen, nem kell velük foglalkozni.
Akinek van egy kis esze az betegen nem megy be azért hogy végig szenvedje a napot.
Kollégákat és a főnöködet nem nagyon érdekli mi lesz veled hosszú távon? De jó volna ha legalább az embert érdekelné a saját testi épsége.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!