Miért baj, hogy nem szeretnék Aldiban dolgozni?
Volt egy beszélgetés egy ismerősömmel. Röviden annyi a történet, hogy megkérdezte, még az apám cégénél dolgozom-e.
Mondtam, hogy igen, de folyamatosan tanulok nyelvet meg mást is, aztán félig viccből hozzátettem, hogy „nem szeretnék itt kikötni”, és az Aldira mutattam. Ezen kicsit megsértődött, mert a nemtudomkije ott dolgozik, vagy mi tudom én…
Elnézést kértem, de így visszagondolva max. a stílusom volt kifogásolható, azt nem értem, miért akkora gond, hogy többre tartom magam annál, hogy mindenesként Aldiban dolgozzak, ahol kihajtják a belem.
Kétlem, hogy az ott dolgozók zömének lenne piacképes tudása, vagy komolyabb ambíciói.
Az a kérdés, hogy ahhoz, hogy érzékeltesd, milyen céljaid vannak, miért mást kell leszólnod? Vagy elég csak most az utolsó mondatodat nézni.
Visszagondolva, el tudod képzelni, hogy valahogy el tudtad volna ugyanezt mondani, csakis pozitívan megfogalmazva, a saját erősségeidet kiemelve, vagy amin dolgozni szeretnél még?
Mert te ki/mi vagy? Apád tart el!
Ráadásul ezek a boltok többet fizetnek a pénztárosnak, mint 2 tanár havi fizuja.
2:
családi cégnél dolgozom = apám tart el? hát..mindig tanul vmi újat az ember :D
ha butaság fájna, üvöltenél ugye..
4: hát öö..dolgoztam már máshol is, és azóta már angolul is felsőfokon beszélek, sztem boldogulnék.
nem mintha ide tartozna, de én már többször el akartam menni "egészséges távolságra" rokonoktól, de mindig könyörögnek, hogy maradjak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!