Ápoló kollégák, nálatok is ez a szemétkedés folyik az ünnepnapokon?
Miért nem lehet elfogadni ez egy ilyen munkahely ilyen elvárásokkal ?
Hegesztő vagyok ! Vállaltam hogy 40-fokos melegben , nyakig beöltözve hegesztek . Még ünnepnapon is , vagy hétvégén is .
Szinte minden munkahelyen jelen van a diszkrimináció eme formája is.
Igazságtalannak tartom, - mert azt sugallja, hogy akit arra ítélnek menetrend szerint, hogy ünnepeken, szabadnapokon, szabad akarata ellenére kell mások helyett is jelen lennie, azok "értéktelenek", "sokadrendűek", nem lehet igényük arra, hogy szabadnapokon ők is lazíthassanak.
A gusztustalanabb része az ennek, hogy sok főnök nem is veszi a fáradtságot, hogy a igazságosság elvének legalább a látszatát megpróbálja fenntartani.
Példa lehet erre az óra tologatás.
Ha én szerveznék beosztást embereknek, garantált, hogy nálam ugyanaz az ember nyerné meg - napra pontosan - az óra átállításának mind a kettő éjszakáját. És ez azért történne így, hogy kompenzáljam az időben oda-vissza mozgást, de a karácsonyokat, Szilvesztereket is egyenletesen szórnám szét - apelláta nélkül. Akinek nem tetszik, mehet isten hírével, - nem vagyok vevő az egyénre szabott "soft-terrorra"! Ha te magad nem állsz a sarkadra, akkor a fejedre nőnek az erőszakos emberek, - velük szemben nincs már, járható út!
Nem ápoló vagyok.
A volt munkahelyemen a 2 ünnep között "ügyeletet" kellett tartani. Az első évemben simán vállaltam, mert én voltam az új. A második évben nekem kellett vállalni, mert a családosok legyenek otthon. A harmadik évben már februárban szóltam, hogy nem leszek bent két ünnep között. Jött a december, megint rám akarták osztani. Ez volt az utolsó csepp a pohárban, ezért felmondtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!