Felmondás közlése előre, működik ez?
Ha valaki tudja előre, hogy felmondásra kerül a sor a részéről, akkor mikor kell ezt jelezni?
Decemberi hónapban a dolgozóknak tovább kell maradni esténként, de az a baj, hogy korábban is, most is az ember legtöbb szabadideje a munkával megy el, mert kevés idő jut csak a megérdemelt pihenésre, mivel kedvezőtlen beosztások keletkeznek. Az ember mindig szorgos, barátságos, inkább ő fizetett eddig, mint a munkahely, de a bánásmódot senki nem rakná szívesen zsebre, mert az ember nem tud megfelelni, butának nézik, mindenért őt veszik elő a munkatársak, hogy mit szervezkedik az ember, mikor a vezető utasítása volt a kihelyezés stb. Az ember nem szereti a helyet, azt sem, hogy minden téren megoldásokat kell keresni, mindenkihez alkalmazkodni úgy, hogy nem lehet megfelelni senki számára, kevés a fizetés, nincs motiválás, biztos jövőkép. Ha az ember tudja, hogy felmondásra kerül a sor, akkor mikor szóljon, hogy időben a kevés alkalmazott munkájához tudjanak pótlást szerezni?
Én nemrég döntöttem el hogy felmondok ma fogok beszélni a főnökömmel erről és ezt a hónapot dolgozom le mert köt a felmondási idő de Decemberbe már nem fogok melózni az fix. Szóval ha felakarsz mondani akkor legalább 2 héttel előtte szólj azért vagy ha nagyon nagyon eleged van a munkából akkor azonnali hatállyal is felmondhatsz bár az kicseszés mindenkivel és ha lekérdezik hogy az előző munkahelyeden milyen munkás voltál akkor rossz pont ként lesz feltüntetve hogy egyből elmentél.
Ha próbaidős vagy akkor indoknélkül felmondhatsz bármikor a próbaidő alatt és nem kell ledolgoznod semmit se. Természetesen a cég is bármilyen indok nélkül kirúghat téged próbaidő alatt de ez nagyon ritkán történik meg.
En beadtam a HR-en a felmondásomat es masnaptol mar be se mentem
Fonoknek nem szoltam mert egy f*sszopo g***
Persze a HR-es hivogat miert nem mentem be, de dolgozza le a felmondasi idot a f*szom
Van ott elég ember
Mivel van egy hónap felmondási időd, amit le kell dolgozni, semennyivel előbb nem kell szólni.
Még évekkel ezelőtt egy áprilisban kiderült, hogy szeptemberben külföldre fogok a családdal költözni. Eszem ágában nem volt előre szólni bent, még annak se mondtam, akivel amúgy jóban voltam. Szépen beadtam a felmondást július végén, és augusztus végéig maradtam. Volt, aki kérdezte, hogy mióta tudom, annak megmondtam, hogy tavasz óta, de senki nem kért számon, nem is volt rá okuk.
Én feketén dolgoztam/ok ott. Egy konkrét eset után döntöttem h elég+
a főállásom miatt 1hónapot nem tudnék menni,ami kicseszés így tegnap szóltam h ennyi volt, de nov 20ig jövök míg talál vlkit.
A többieknek én se mondtam. A konkrét eset után beszéltünk akkor mondtam h lehet eljovok de sztem nem hitték el h megteszem.
"Ha valaki tudja előre, hogy felmondásra kerül a sor a részéről, akkor mikor kell ezt jelezni?"
A megfelelő időben.
Értsd: Ha van felmondási időd, és ez mondjuk 30 nap, és Te január 01-jén már nem akarsz ott dolgozni, akkor december 01-jén közölnöd kell a felmondásod. A felmondás közlését követő napon indul el a felmondási idő. Tehát ebben az esetben december 02-án, a 30 nap pedig pont december 31-én jár le. Ez a nap lesz a munkaviszonyod utolsó napja.
Ha nincs felmondási időd, mert próbaidőt kötöttetek ki a szerződésben, akkor még a próbaidő alatt kell közölnöd a felmondást ahhoz, hogy azonnalinak minősüljön. Az azonnali annyit jelent, hogy a felmondás közlését követően megszűnik a munkavégzési kötelezettséged és még aznap a munkaviszonyod is.
Ezek alapján számolgassál, hogy Neked mikor lenne megfelelő a felmondás.
Felmondást MINDIG írásban közlünk! Két egyező példányban írjuk meg, egyik példányt átadjuk a munkáltatónak, másik példányon átvételi dátummal ellátva átvetetjük vele. Másnap elindul a felmondási idő, ha nem vagy próbaidő alatt még a felmondás közlésekor.
Fontos! Próbaidő kizárólag akkor van, ha abban a két szerződő fél megegyezett és a munkaszerződésben szerepel. Ha nem szerepel, akkor nincs próbaidő, tehát felmondás esetén minden esetben elindul a felmondás idő. Ugyanis a próbaidő nem egy kötelező dolog.
"hogy időben a kevés alkalmazott munkájához tudjanak pótlást szerezni?"
Neked az nem feladatod, hogy ezzel foglalkozz. A munkáltató dolga, hogy a hiányodat hogyan és mikor oldja meg.
Ilyenből ne csináljunk lelkiismereti kérdést...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!