Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit csinálnátok ezzel a...

Mit csinálnátok ezzel a helyzettel? (tologatják a monitoromat)

Figyelt kérdés

Amikor új kolléga érkezett az én asztalommal szembe ültették le. Mivel elég szűk az asztal nekem és neki is kevés helye van. Alapvetően én úgy állítottam be a dolgokat, hogy egyenlően jut nekem is, meg neki is kb 50 cm az asztalon.

Mégis már körülbelül egy hete minden egyes nap arra jövök be, hogy 10-20 centit előreb..sszák a monitoromat, az első hétvégén a takarítókra fogták.

Aztán azóta minden nap el van mozdítva. Mivel nem vagyok fogyatékos látom, hogy hozzányúltak és amint megérkezek (általában fél órával a többiek után érkezem mert úgy van a munkarendem) azzal kezdem, hogy visszatolom a helyére és mindenki csak makog hogy hát ők nem tudják ki nyúlt hozzá, biztos a takarító. (csak hétvégén van takarítás)

Most ott tartok, hogy ceruzával bejelöltem a monitorom helyét és ahhoz tolom vissza minden nap. Nem tudom ki csinálja ezt.

Ha az új kolléga, akkor igazán megmondhatná, hogy nincs elég hely, tegyem arrébb. De ő mindig azt mondja, hogy nem ő volt.

Ha valaki más, akkor meg mi a pokol tökéért foglalkozik mások dolgaival? Én se megyek oda az iroda másik végébe és tologatom másoknak a xarjait. Veszettül idegesítő amit művelnek. Oda fogom csavarozni a monitort az asztalhoz. :D

Az a kérdés, hogy valamelyik megmondó ember vagy kanapés társadalom tudós mondja már meg, hogy mit kellene erre reagálni, mert én nem tudom. Kitartóan visszatolom minden reggel a monitort más meg kitartóan elmozgatja. Nem tudom meddig fog ez így menni. Már arra is gondoltam, hogy veszek egy apró kamerát, elhelyezem valahol amikor mindenki elment és kifigyelem ki tologatja, csak más nagyon ráérős beteg emberekkel ellentétben én dolgozom meg van életem, és 100 forintot sem költenék arra, hogy ilyen dolgokkal foglalkozzak. :D

Kb 10-en dolgozunk az irodában. Egyébként nekem van a legnagyobb monitorom, de feltételként tűztem ki a felvételnél, hogy egy normális monitort vegyenek nekem. Ha nem vették volna meg megvettem volna én.

De hiába nagy a monitor egyrészt egyenlően van elhelyezve a monitorok vonala a szemtől az asztalon, másrészt meg én nem tudom megint, hogy melyik barom várja el, hogy egy 30+ colos monitort majd 20 centiről fogok nézegetni. Mondom, nagyon ráérnek.

Szóljak a főnöknek? Az meg csak úgy fogja jóváírni, hogy valami gond van velem, problémám van. Nem akarom magamra felhívni a figyelmet ilyen dolgokkal, van így is elég baja szerintem.

2022. okt. 27. 18:37
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
100%

Tuti a szembeszomszéd de a rajzod alapján az övé is átlóg a te asztalodra

Ha tényleg így van akkor meg befoghatja

2022. okt. 27. 19:04
 12/39 A kérdező kommentje:
Nekem sem tetszene persze, hogy be vagyok oda szorítva a falhoz szemben az ablakkal, de 3 hónapig én is úgy ültem mire elment az aki szemben volt. :D akkor tudtam megfordítani a nagy monitort. Nyilván a helyemet nem fogom átadni senkinek. A monitor lába nála is átlóg hozzám, így meg az egészet nem értem minek piszkálják.
2022. okt. 27. 19:05
 13/39 A kérdező kommentje:

11/ úgy van mint a rajzon, az övé is átlóg.

Az extra jó lehet neki, hogy amikor dolgozom a géppel hűt a laptop és elég hangos, de nekem ő azt mondta, hogy nem zavarja.

Megkérdeztem azt is, hogy ne tegyem-e át a laptopot a másik oldalra, ha zavarja a zaj, de azt mondta jó úgy. És nem zavarja.

Nem értem az egészet.

Lehet nem ő csinálja, hanem valamelyik kollegám szórakozik, próbál minket összeugrasztani?

2022. okt. 27. 19:07
 14/39 anonim ***** válasza:
Csináld azt amit a 4es válaszomban írtam! Minden kiderül
2022. okt. 27. 19:10
 15/39 A kérdező kommentje:
Egyébként meg vicces kis dolognak tűnik, de komoly dolog. Ha ilyen szinten beleavatkozik valaki a nyugalmamba más dologba is belekavarhat és problémám lehet belőle, bekavarhat a főnöknél és el is küldhetnek. Bármi történhet.
2022. okt. 27. 19:12
 16/39 A kérdező kommentje:

14/ az a gond, hogy nem én nyitom az irodát, a pénzügyi asszisztens nyitja ki minden reggel a kulccsal és asszem rajta kívül 1 vagy 2 embernek van kulcsa, azért is jövök később, hogy tutira nyitva legyen.

Viszont zárni nagyon gyakran én szoktam, viszont mivel nem kell kulcsra zárni csak behúzni az ajtót. Ezért nincs esély rá, hogy úgy helyezzem el a telefont, hogy ne lássa senki. Egész nap meg nem fogom ott hagyni. Kamerát sem fogok venni. Nem ér annyit az egész. És amúgy is sejtem ki volt, mert az egyik csaj amikor megjött az új kolléga jött oda és kezdte el tologatni a monitorokat. Mindketten szóltunk neki, hogy hagyja már békén jó lesz így.

Nagyon bonyolult helyzet. Pedig egyszerűnek tűnik.

2022. okt. 27. 19:15
 17/39 anonim ***** válasza:

Valamikor csak van időd odacsempészni a telót nyitás után

Aztán elmész mosdóba és 10 perc múlva visszamész

Lehet meg is lesz az eredmény

Egy próbát megér :)

Esetleg ha van egy használaton kívüli telefonod azt tedd oda úgy hogy maradhat egész napra is akár

Aztán ha lemerül is majd otthon megnézed a felvételt

2022. okt. 27. 19:18
 18/39 A kérdező kommentje:

Szerintem nincs más hátra, kitolom a szélére, de semmi sem zárja ki azt, hogy akkor is tologatni fogják, vagy kitalálják, hogy hangos a laptop ahogy hűt. Szóval ilyen alapon meg maradok úgy ahogy vagyok.

A kollégát meg biztos zavarja az óriási fekete lap ott mellette, engem is nyomasztana, de hogy most ezzel mit lehet kezdeni azt nem tudom.

Lehet, hogy 1-2 hét és abbahagyják, tudják, hogy visszatolom és már nem lesz olyan érdekes.

De az is lehet, hogy pont hogy ők veszik titokban kamerával az egész jelenetet és mutogatják a főnöknek, hogy rátolom a monitort az új kollégára. érted :D

2022. okt. 27. 19:21
 19/39 A kérdező kommentje:
Szerintem ha ott vagyok nem fognak hozzányúlni semmihez. Főleg azért nem mert minden nap azzal kezdem, hogy elhelyezem a laptopot és bedugom a csatlakozókat a monitoréval együtt. Szóval egyértelmű általában hogy mikor vagyok bent és akkor sosem nyúlnak semmihez.
2022. okt. 27. 19:22
 20/39 A kérdező kommentje:
Mindig van valami mánia, volt, hogy napokig abba üvöltött a zenelejátszásból meg ilyenek, de nem szóltam. Aztán idővel abbahagyták. Most úgy néz ki a monitortologatás.
2022. okt. 27. 19:29
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!