Mit tegyek ha uj munkahelyen nem akarnak a nevemen szolítani mert nekik a becézés esik a szájukra és élen az igazgatoval es ez engem irritál?
Pedig nem alja helyen vagyok, de ők át akarnak "keresztelni", en rühellem ha becézgetnek stb.
És napi kontakt van
Igazad van. Van ahol alap elvárás, hogy bunkók legyenek, ki szeretnék próbálni, letesztelni a "friss húst".
Az túlzás lenne, becézd vissza őket, nézd ők hogy reagálnak.
Új vagy, amíg be nem fogadnak, meg nem szokják hogy te is egy átlag dolgozó vagy, addig próbálgatni fognak.
Javítsd ki őket és ne figyelj oda ha nem a rendes neveden hívnak.
Nekem van második keresztnevem ami elég régies és sokan mókásnak találják és bepróbálkoznak hogy úgy hívnak mert "PoJéN😂😂" de hamar megunják ha ignorálom őket.
Emailben is simán kijavítom őket a levél végén, hogy "üdv, x - és nem y".
-Jucika.
-...
-Jucika.
-...
-Jucika!
-...
-Jucika!
-Te meg mit csinálsz? Egy Jucika se dolgozik itt.
Az ignorálás szerintem se rossz ötlet, pl. ha megkérnek valamire, akkor simán otthagyod, nem csinálod meg a feladatot, akkor se, ha az igazgató kéri.
Majd ha rákérdez miért, akkor mondod, hogy van neked rendes neved, amire hallgatsz, legyen szíves a neveden szólítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!