Miért becézget?
Nemrégiben tértem át másik munkahelyre, ahol a közvetlen munkatársam valamiért becézget, de csak akkor, ha többen vagyunk. Múltkor a főnök jelenléte mellett. Nem értem. Ez számomra kellemetlen és zavaró. Engem kifejezetten irritál, ha nem a rendes vagy a kedvenc nevemen szólítanak. A saját családomnak sem szoktam megengedni ezt, persze az más, ha szeretetből teszik. De ebben az esetben ? van a fejemben. Most ez mit jelentsen?
Útóirat: Ő úgy becézget, hogy ha Dávid lennék, akkor Dávidka. De normál esetben simán Dávidnak szólítana.
Fiúk esetében én akkor láttam ilyet, amikor kifejezetten alacsony, cuki, gyermeteg emberről volt szó.
Ha ez rád nem igaz, akkor lehet, hogy ez valami dominanciaharc lesz.
Itt azzal van a probléma, hogy mások előtt! Múltkor műszak végén és az teljesen meglepett, kellemetlen volt, hogy sorban állásnál becézett.
Természetesen nemtől függetlenül is zavar a dolog, de ha egy nő csinálná, akkor kevésbé bosszantana!
Általában úgy szólítanak engem, ahogy azt szeretem és ez alap, tehát nem kell szóljak ezügyben. De csomószor szólítottak már így, amiről most szó van. Valamint van egy 3. verzió, de azt csak ritkán hallom. Rossz példát írtam!
Ha Zoltán lennék, akkor mindenki alapból Zolinak hívna! De a Zolika is felbukkanna, mint említettem. De Zoltánnak csak nagyon ritkán szólítanának. Számomra a Zoli becézés a legjobb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!