Kezdőoldal » Emberek » Tanárok, iskolatársak » Az baj vagy zavaró, ha valaki...

Az baj vagy zavaró, ha valaki nem becézget valakit, hanem a teljes nevén szólítja?

Figyelt kérdés

Pl.: Vivi helyett azt mondja, hogy Vivien, Dzseni helyett azt mondja, hogy Dzsenifer, Melcsi helyett Melinda.

Itt nem tanár-diák, hanem diák-diákról van szó.

2020. aug. 4. 11:34
A kérdező szavazást indított:
Baj.
Nem baj.
35 szavazat
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez név függő és ember függő. Vannak nagyon hülyén hangzó becenevek, ha azokat mellőzöd az nem gond szerintem.
2020. aug. 4. 11:35
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Én szinte mindenkit a teljes bevén hívok és ugyanez az elvárásom is, az elmúlt 20+ évben, tinikorom óta.
2020. aug. 4. 11:39
 3/13 anonim ***** válasza:
100%
Max. akkor, ha az illető direkt megkéri, hogy ne hívja a teljes nevén, azt nem szereti és ennek ellenére mégsem hajlandó a becenevén szólítani.
2020. aug. 4. 11:40
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem baj. Nekem legalábbis nem. Ha mondjuk Melindának hívnak valakit, ha megkérne, hogy hívjam Melcsinek, bocsássa meg nekem, nem tudnám. Nekem túl röhejesen hangzik, hogy Melcsi. Ha meg nagyon zavarja, akkor más becézéssel szólítanám meg, ha annyira de annyira nem jönne a számra pl: Melcsi.
2020. aug. 4. 11:44
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
#4 Hú, ne is mondd... Nekem van egy ismerősöm, aki konkrétan elvárja, hogy Csininek hívjuk... Nagyon gáz, mintha egy pónihoz beszélnél. Mondjuk szegénynek nem sokféleképpen lehet becézni a nevét.
2020. aug. 4. 11:52
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Alapvetően nem.

Akkor szerintem bunkóság, ha az illető kifejezetten kéri, hogy ne hívd a teljes nevén, mert azt nagyon nem szereti.

Van pl egy Letícia nevű ismerősöm, rühelli a nevét, megkért mindenkit hogy legyenek szívesek ne hívják úgy. Ha ennek ellenére mégis Letíciának szólítanád, az szerintem nem lenne túl udvarias.

2020. aug. 4. 13:14
 7/13 Metionin ***** válasza:
100%
Nem, én kifejezetten szeretem ha valaki nem akarja kényszeresen szarrá becézni az amúgy becézhetetlen nevemet. Visszafelé: én sem szoktam másokat becézni, csak ha ő kéri. Kifejezetten ezért tetszenek a rövid nevek, szerintem pont az a jó bennük hogy nem kell lerövidíteni ahhoz hogy használd, erre egy csomóan kényszeresen ragasztják hozzá a kicsinyítő képzőket...
2020. aug. 4. 13:30
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Nekem Edi lenne a legkézenfekvőbb becenevem.

Számomra borzalmasan hangzik plusz férfinévnek tartom (Eddy).

Ha valaki így szólít, ráz a hideg.

A kicsinyítőképzőktől pláne!

Edike, brrr.

Több Kata, Katalin kérte, hogy ne hívjuk Katinak, Péterek, hogy ne Petizzük, Tamások, hogy ne Tomizzuk. Mindhárom konkrét példa, több embertől is.

2020. aug. 4. 13:34
 9/13 anonim ***** válasza:
95%
Engem régen becézgettek, de gyűlöltem. A családom a mai napig szokott, ilyenkor nagyon megalázva érzem magam.
2020. aug. 4. 13:35
 10/13 anonim ***** válasza:
51%
Én pont, hogy így szeretném jobban.
2020. aug. 4. 17:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!