Mennyire durva ez a műszak?
1ik héten hétfő,kedd és péntek,szombat,vasárnap
másik héten szerda,csütörtök
nálunk legalábbis így van a 4 műszak
Attól függ, hogy mit kell csinálni. Én CNC gépkezelő vagyok standard 3 műszakban. Nem kell megszakadni.
Viszont volt olyan, hogy egyik kollega beteg lett és végig 12 óráztam a hetet ráadásul pont éjszakásban, azaz hétfőtől péntekig folyamatosan este 6-tól reggel 6-ig dolgoztam.
Kibírtam azt is. Nem mondom azt hogy lenyomtam volna még egy órát is de igazából semmi extra.
Úgyhogy tényleg csak attól függ, hogy mit kell csinálnod, milyen nehéz a munka (fizikailag, szellemileg). Azt meg csak te tudod.
A mi munkahelyünkön 5-6x12 óra random beosztásban (nyilván a pihenőidő ki an adva közte), majd két nap szabad, és újra 5-6x12 óra.
Nem érzem brutálisnak, még élek, jól keresek, és megtanultam értékelni a szabadidőm, meg rájöttem, hogy okosan tervezve egy óra alatt is ki lehet takarítani a 35nm-es garzonom, nem kell ám elqrni rá egy egész napot.
Nálunk is ilyen munkarend van, bár most emberhiány miatt csak nappalosban nyomjuk, de ugyanaz a rendszer, hogy 5/2 napos munkahét, viszont a számításoddal szemben nem feltétlenül 14 napot kell menned egy hónapban, mert lehet az 15-16 is, attól függően, hogy hogyan jön ki a hónap. Itt van egy spec elszámolás rendszer is, amiben megnézik, hogy az adott hónapban, egy normál 8 órás műszakredhez képest te hány órát dolgoztál, és 3 havonta ezt rendezik. Általában plusz van, és ezt vagy kifizetik, vagy kapsz plusz pihenőnapot.
Kicsit nyomasztó most, hogy sötétben megyek és jövök is haza. Az, hogy mennyire fárasztó, az munkafüggő. Nekem nagyon az, mert gyakran végigállom a műszakot, és a lábamat, talpamat annyira megterheli, hogy másnap is alig bírok menni. Nem vagyok kövér, csak 47 éves. Van akinek tetszik, mert úgy tűnik több a szabadidő, de a harmadik nap már hulla az ember, illetve a magánéletemet is tönkreteszi, mivel elváltként ismerkedni se tudok, ugyanis mikor szabad a hétvégém, akkor meg itt vannak a gyerkeim. Amint lesz jobb stabil munkahely hasonló fizetéssel, biztos váltani fogok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!