Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy tudnék változtatni a...

Hogy tudnék változtatni a munkához való hozzáállásomon?

Figyelt kérdés
Egyszerűen utálok dolgozni.. Oké ez nyilván nevetségesen hangzik, de képtelen vagyok örömet találni benne, bármit is csinálok. Az is része a problémának, hogy egyetemista voltam, a tanulmányok mellett, mikor jutott rá idő akkor dolgoztam. De diákként teljesen más, én osztottam be az időm és ha nem tetszett akkor váltottam. De így suli után már teljesen más. Egy rohadt kényszer az egész mert nyilván nem akarok éhen halni, de nem találok olyan melót amit szívesen csinálok, volt amit egy két nap után ott hagytam, most épp egy másikat keresek de már most érzem hogy ez se illik egyáltalán hozzám, utálok az emberekkel beszélni és egyszerűen görcsben áll a gyomrom a tudattol hogy mostmár ez lesz életem végéig.. /mármint a folyamatos meló / Persze ez is csak az én hibám hogy nem tudtam egy rendes szakot el végezni, de annak idején az egyetem se érdekelt, mostmár látom egy szakmával ezerszer jobban jártam volna. Irigylek mindenkit aki azt csinálja amit szeret de én nem tudom hogyan találhatnám meg álmaim munkáját vagy csak valami olyat amitől nem szorul görcsbe a gyomrom hétfő reggel.. Persze jöhetnek a boomer szövegek hogy ez van meg másnak is szar...
2022. okt. 24. 11:09
 1/7 anonim ***** válasza:
84%

Hát igen, az igazságot írtad le az életről és bizony sokaknál ez van!

Szerintem karrier-teszteket kellene csinálnod, amiből némi önismeretre tehetnél szert!

Ajánlom a Teszteld önmagadat! c. könyvet (Jim Barret és Geoff Williams), mert abban valós képet kaphatsz magadról és segíthet megtalálni az utadat!

2022. okt. 24. 11:18
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen utána nézek!
2022. okt. 24. 12:18
 3/7 anonim ***** válasza:
55%

A munkád elvégzéséért kapsz pénzt, nem a lelkesedésért.

Aki a munkájától várja a boldogságot az életben az eléggé unalmas lehet. Dolgozni kell. Ennyi. De mellette lehet hobbid, szórakozásod, kikapcsolódásod, barátaid.

Vagy tedd izgalmassá a munkát. Vagy minimum elviselhetővé. Hallgass zenét ha lehet, néha mozogj stb.

Mi a szakmád?

2022. okt. 24. 12:20
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem egy boldogtalanul elvégzett, agyonutált munka hosszú távon megbetegít és közvetve kihat a társadalom egészére is.

Ráadásul sokan annyit kell, hogy dolgozzanak, hogy semmi idejük, pénzük, energiájuk nem marad már a szórakozásra, valakiknek még a pihenésre sem!

Kell valami olyan munkát találni vagy a munkában bármi örömet, ami miatt nem csupán elviselhető lesz az az emberi élet, hanem élhető is!

2022. okt. 24. 12:29
 5/7 A kérdező kommentje:

3.

Nem a munkától várok boldogságot, csak mivel kb ez teszi ki az átlag ember életét nagyrészt, ezért szeretném szeretni amit csinálok csak ez az ami nem megy egyelőre. Próbálom a pénzzel motiválni magam meg hogy meló után szabad vagyok, de inkább az frusztrál hogy meg se tudom fogalmazni, mi az amit tényleg szívesen csinálnék és ami mellett nem lenne ez a kényszer érzet.

2022. okt. 24. 12:40
 6/7 anonim ***** válasza:

#5 mi az amit biztos nem csinálnál? Indulj ki ebből, több mint a semmi.

Amit én biztos nem csinálnék az az emberekkel foglalkozás és álló munka.

2022. okt. 24. 13:00
 7/7 A kérdező kommentje:

6.

Emberekkel én se szívesen foglalkozok és állni se szeretek, ehhez képest most vendéglátásban fogok el helyezkedni.. Sajnos kevés a munka lehetőség, nem lehet nagyon válogatni, gyári munkák vannak még a környéken, kereskedelem, bolti eladó pénztáros stb de kb ennyi illetve szakmunkásbol van hatalmas hiány

2022. okt. 24. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!