Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha a cég maga küld kötelezően...

Ha a cég maga küld kötelezően szabira és utána maga ad benti munkát a szabi idejére, ott skizo a vezetőség?

Figyelt kérdés

A cég novemberben pár napra leáll, mindenki kötelezően szabin lesz ha akarja ha nem.

Ugyanakkor többeknek (nekem is) benti munkát adtak erre az időre. És kérdeztem most szabi ez vagy sem? A válaszuk az hogy 4 nap szabi. És a munkavégzés ez idő alatt, kérdezem? Erre nincs válaszuk, csak annyi, ha szabi ha nem szabi be kell jönni és X feladatot elvégezni vagy hello, ki vagyok rúgva.

Mit lépjek? tanácsok?

2022. okt. 21. 07:59
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Én ezeket a lehetőségeket látom:

1. Bemész és az időelszámoláson munkaként feltünteted.

2. Nem mész be és felmutatod a parancsot, hogy szabadságra küldtek, az ő döntésük volt.

3. Ingyen dolgozol nekik, amennyit rádtoltak, a szabadságod alatt.

Hogy melyik a jó választás, csak akkor elvi kérdés, ha nem vagy masszív anyagi függésben tőlük, vagy viszonylag könnyen találnál más munkát, ha ebből vita lesz - mert ahol ekkora parasztok, ott előbb-utóbb lesz.

Jön a még masszívabb válság, ezért szerintem ha most van még lehetőséged váltani, válts egy kevésbé suttyó cégre, mert ezek rajtad verik el már most is a bajukat, és innen még lefele megy a menet, ergo neked is várhatóan még rosszabb lesz velük dolgozni.

2022. okt. 22. 21:34
 12/12 anonim ***** válasza:
100%

11. kiegészítés:

Amit írásba adtak, azt tedd el jogvita esetére. De a jogvita nem fogja kifizetni az idén novemberi gázszámlád, szóval ez valóban kiegészítő szál, később még jól jöhet.

2022. okt. 22. 21:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!