Ha a cég maga küld kötelezően szabira és utána maga ad benti munkát a szabi idejére, ott skizo a vezetőség?
A cég novemberben pár napra leáll, mindenki kötelezően szabin lesz ha akarja ha nem.
Ugyanakkor többeknek (nekem is) benti munkát adtak erre az időre. És kérdeztem most szabi ez vagy sem? A válaszuk az hogy 4 nap szabi. És a munkavégzés ez idő alatt, kérdezem? Erre nincs válaszuk, csak annyi, ha szabi ha nem szabi be kell jönni és X feladatot elvégezni vagy hello, ki vagyok rúgva.
Mit lépjek? tanácsok?
Én ezeket a lehetőségeket látom:
1. Bemész és az időelszámoláson munkaként feltünteted.
2. Nem mész be és felmutatod a parancsot, hogy szabadságra küldtek, az ő döntésük volt.
3. Ingyen dolgozol nekik, amennyit rádtoltak, a szabadságod alatt.
Hogy melyik a jó választás, csak akkor elvi kérdés, ha nem vagy masszív anyagi függésben tőlük, vagy viszonylag könnyen találnál más munkát, ha ebből vita lesz - mert ahol ekkora parasztok, ott előbb-utóbb lesz.
Jön a még masszívabb válság, ezért szerintem ha most van még lehetőséged váltani, válts egy kevésbé suttyó cégre, mert ezek rajtad verik el már most is a bajukat, és innen még lefele megy a menet, ergo neked is várhatóan még rosszabb lesz velük dolgozni.
11. kiegészítés:
Amit írásba adtak, azt tedd el jogvita esetére. De a jogvita nem fogja kifizetni az idén novemberi gázszámlád, szóval ez valóban kiegészítő szál, később még jól jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!