Mennyire nehéz/megterhelő a tanári munka más munkákhoz képest?
Az attól függ.
Milyen személyiség vagy? Valakinek könnyebb kiállni az emberek/diákok elé és leadni az anyagot, mást ez kvára kimerít és jobb szeret elbújni a monitorjával a fordítandó szöveg mögé vagy a fejlesztendő kódba merülve.
Szóval ez egyéni. Nekem az elvonulós munka jobban passzol.
"Szóval relatíve kompetensnek érzem magam."
😂😂😂😂
Tökéletesen látszik, hogy közöd nincs az egészhez.
Ha nem működik megfelelően a program, akkor az plusz fejlesztési idő, az meg plusz kiadás.
Nem áll rendelkezésre korlátlan pénz, se idő, szal innentől kezdve meg nincs miről beszélni.
Másrészt egy laikusnak is lejön, hogy tanár vagy, az magyaráz bele minden szart, hogy nála nem dolgozik senki többet.
"Ha nem működik megfelelően a program, akkor az plusz fejlesztési idő, az meg plusz kiadás."
Vitatkozott ezzel valaki? Idézlek: "ha a szoftver nem jól működik, akkor a fejlesztőt kirúgják". Ez egy kapitális baromság, mivel olyan szoftverfejlesztő, aki nem vétett még hibát, nem született meg, és érdekes módon sem engem, sem egyetlen kollégámat, szoftverfejlesztő ismerősömet nem rúgták ki amiatt, mert hibásan release-elt valamit. Ettől még természetesen pénzbe kerül, vétettünk már mi is olyan hibát, ami miatt a teljes ügyfélpalettát végig kellett hívogatni, mert úgy elcsesztünk valamit, hogy az ügyfeleknek kellett visszaellenőrizni, hogy mekkora a kár. Nem rúgtak ki sem engem, sem a főnökömet, sem a csapatom tagjait. Kijavítottuk, megtanultuk a leckét, a cég benyelte a kárt. Benne van a pakliban.
Ha folyamatosan egy fos, amit csinálsz, az más kérdés, és valószínűleg hamarabb is fognak kirúgni, mint egy tanárt. Csakhogy ez egész egyszerűen a közalkalmazotti státusz miatt van, egyszerűen alig lehet a közszférában kirúgni valakit. Ettől ugyanakkor még nem lesz kevésbé megterhelő egy tanár munkája, teljesen irreleváns nézőpont.
"laikusnak is lejön, hogy tanár vagy, az magyaráz bele minden szart, hogy nála nem dolgozik senki többet"
Ha belemegyünk a személyeskedésbe, akkor rólad két dolog jön le laikusként:
1: valószínűleg a tanáraiddal nem lehet jó tapasztalatod, az irodalomtanárral különösen, mert a szövegértésed nevetséges. Egyetlen szóval sem mondtam, hogy egy tanár TÖBBET dolgozik bárki másnál, csak azt mondtam, hogy szerintem egy átlag középiskolai tanár élete megerőltetőbb, mint egy átlag szoftverfejlesztőé, cserébe még le is nézik és szarba se fizetik.
2: a gondolkodásod a Kádár-rendszer mantráit idézi, amikor a "ki dolgozik többet" verset szavalod. Ha arról vitatkoznánk, ki dolgozik többet, akkor lehet, hogy a mezei gyári munkást dobná ki a képlet, nem a szoftverfejlesztőt és nem is a tanárt.
Egyébként nem vagyok tanár. Programtervező informatikus vagyok, jó 10 évet fejlesztettem is, csak azóta átnyergeltem menedzsmentre, coachingra, ilyesmire.
Figy, már az előbb is leírtam, hogy tökre átlátszó, hogy full kamu vagy.
Rakás munkahely ment már gallyra, mert benéztek költségvetést, időt stb.
Ha valóban IT-s lennél, tudnád.
De nem tudod, mert a közelében nem jártál.
Ne is válaszolj, mert nincs több időm a kamu történetekre, ahol ti benyeltétek a kárt 😂
"nincs több időm a kamu történetekre"
Ó, dehogy is nincsen, elolvasol majd te itt szépen mindent, csak azért nem írsz vissza, mert nem tudsz mit. Tipikus csávó vagy, adja a műflegmát, miközben a hülye is látja, hogy szimplán nem tud mivel vitatkozni, ezért inkább személyeskedsz, meg adod a fölényest.
Légyszi, inkább te ne írj vissza, sőt: először se írtál volna :).
Akik a sokkal könnyebbre szavaztak remélem jó sokat tanítottak.
Én sokat dolgoztam 17-25 éves korom között. Elég sokféle helyem megfordultam, de semmi nem volt annyira nehéz, es sehol n volt akkora felelősség rajtam, mint tanárként.
Ezért lépek is ha elvégeztem a gyakorlatot. Ilyen thank you but no thank you kategória
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!