Mennyire megterhelő fizikailag egy postai kézbesítő állás?
Ha bírod az egész napos talpalást, lépcsőmászást, táskacipelést... a nagyobb csomagokat nem kell kivinned (mpl vagy csak értesítő), de azért a leveleknek is van egy súlya, amit folyamatosan cipelned kell. Nekem tuti nem menne. :D
Plusz ugye az emberekkel is tudni kell bánni, mert mindenki téged szid, ha nem csöngetsz be, ha nem hallja, ha nincs otthon.
Ez egy nagyon szubjektív kérdés. Mennyire megterhelő fizikailag a bevásárlás? Van, akinek nagyon, másnak kevésbé. Ráadásul minél többet csinálod, annál jobban hozzá is edződsz - de a hátad is hozzá görnyed...
Postásként nem csak fizikai megterhelés egész nap rohangálni a 10-20 kg levéllel+pénzzel, hanem szellemi megterhelés is, hogy folyamatosan címeket egyeztetsz helyszínekkel, keresed, hogy melyiket hova kell bedobni, kit keresel, egyezik-e vagy csak hasonló, ha elírták, mi lehet a helyes, ellenőrizni, hogy jó címre jó összeget adsz-e át, megfelelő sorrendben haladsz-e, vagy különben rohanhatsz vissza, ahol már jártál, csak kihagytál valakit...
Nem lehetetlen teljesíteni. Több ismerősöm is van 23-60 év között, aki csinálja és eddig még mind túlélték. De azért nem irigylem a munkájukat.
"Azért reggel a -7,-8 fokokban néha elgondolkozok az élet értelmén"
nem az élet értelmén kell elgondolkozni, hanem fel kell rendesen öltözni...én dolgoztam már -15ben is és meg itt vagyok. tavaly nyáron volt 40 fok is, azt még mindig élek.
Nem is a -7-15 az igazi probléma, hanem az, hogy házról-házra jársz és folyamatosan talpalsz, lépcsőzöl, amitől kimelegszel. Más hőmérséklet van egy lépcsőházban - főleg, ha fel kell másznod a 10-ikre, mint a nyílt utcán alacsony házak között. Hajnalban elindulsz a mínuszokban, de közben folyamatosan melegszik az idő, viszont bármikor fújni kezdhet a szél.
Levenni még csak tudod a ruhádat, ha meleged van, de cipelni a levett ruhát már nehezebb a levelek mellett. Ahogy azzal is sok idő és energia elmegy, hogy folyton felöltözz-levetkőzz, miközben arra figyelsz, hogy mikor hova kell menned, kinek mit kell odaadnod.
Ha egyhelyben dolgozik, vagy kocsival, motorral közlekedik valaki, akkor ott jobban van hova letenni a levett ruhát. A legtöbb postás viszont gyalog jár és többnyire nem érinti kétszer ugyanazt a helyet, így még letenni se nagyon tudja a holmiját sehol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!