Vannak olyanok, akik 1 vagy több éve munkanélküliek?
9, azért azt is nézd, hogy a gyárakban sok munka körben egy 40+ os nem biztos, hogy megállja a helyét.
És sajnos a legnagyobb munkaerőhiány bizony a gyárakban van.
A másik, sok esetben már a gyári környezetben is igencsak szelektálnak... elég vkire 1-2 panasz és repül is az illető... és azért több száz fő esetén biztosan lesz olyan akinek nem lesz szimpi.
De találkoztam nem rég egy nagyon gyökér szűrővel is...
Alkalmi munkások felvétele, gyárba...
2 oktatás, ezek az oktatások végig szórnak.
10 fővel indultunk...
1. körben kapásból az 1. 5 percben 4-en kiestek, majd volt 1 aki magától mondta, hogy nem folytatja.
5-en jutottunk el a 2. körbe.
Ebből 3-nak a 2. oktatás végén mondták, hogy nem kell a cégnek.
Nekem meg másik jelentkezőnek mondták, hogy mi másnap mehetünk, végül utána délután minket is vissza mondtak. 0 jutott be a 10 emberből... azaz SENKI. :D
Erre a gyárnak elment 2 napja úgy, hogy 3 ottani dolgozó csak ezzel foglalkozott abban a 2 napban, tehát még a meglévő létszámból is ugye kötött le munkaerőt. Olyan vicc kategória, sztem nem gondolják komolyan :D
#11:
Sok 40+-os is megállná a helyét bizonyos területeken (ha nem is gyárban), ha egyáltalán lenne esélye eljutni addig. Mint ahogy írtam el sem jutnak emberek addig, hogy nekik megfelelő munkalehetőséghez jussanak.
Budapesten és a nagy városokban lehetne dolgozni, de ott meg a lakhatást nem lehet megfizetni. Aki az ország észak keleti részén él még eladni sem tudja a házát, hogy nagyobb városba költözzön. Amit a házért kapna abból nem tud semmit venni, legfeljebb feléli albérlet fizetés formájában.
Lenne az országban több ezer ember akik elköltöznének munka miatt, csak nem tudnak. Nem mindenki él párkapcsolatban/házasságban, hogy két fizetéssel lehessen számolni. Egy ember egy fizetésből lassan csak vegetálhat, vonatkozik ez a pályakezdőkre is.
Ez a gyári meló is vicc kategória amit leírtál. Eljön még az az idő amikor nagy bajok lesznek itt még ezek miatt (főleg télen a magas villany és gázárak miatt).
12. Ez az is volt...
2 hetet elcsesztem erre, a semmire... szerencsére járt a munkanélküli meg van tartalékom, de még így is bosszant.
Most képzelem milyen lehet annak aki ebből vett volna kenyeret...
Pl én. A végzettségeimmel nem tudok elhelyezkedni. Szívbeteg vagyok, covidos is voltam, azóta sokkal rosszabbul vagyok, erősebb gyógyszereket szedek.
Nem bírnám a gyári munkát, az éjszakai műszakokat sem.
Segíílyezek, napi bejelentéssel néha elmegyek dolgozni. Adok-veszek, méh telepezek, lomizok.
Az ország túlvégébe lakom, ahol csak a gyári munka játszik, minden más normális munkát (azt az elenyésző kevés számút már ami van) csakis kis protekciós lánykák töltik be, meg egyéb sęggnyalók.
Súlyos fokú koraszülöttség miatti csökkentlátóként pedig nem vagyok kelendő a gyári fizikai munkára. Van egy huszonegykétezres fogyatékossági tamogatásom (ami alapbol se jogosít másra), meg erre tekintettel a 22.800 helyett egypárezerrel több EGYT-m az aktív korúak ellátásán (rondább nevén:SZOC.SEGÍLY) belül, ami kb a csekkekre elég, tartalékot képezni szinte semmit nem lehet ebből, így se albérletre 2-3 havi kaucót+első havi bérleti díjat, se induláshoz elég egyhavi megélhetési tartalékot az első teljes bérig, se semmit. Az ingatlanárak nem Pestiek, annyit nem kapnék a 39 m2-es nevemen lévő lukért, hogy elég legyen egy combosabb hitel önerejére se egyáltalán. Amikor volt egy minimális tartalékom, szerencsére annyit tudtam ráfordítani, hogy a meglevő képesítések mellé egy hozzávaló szakirányú (a kifuttatott okj miatt már csak tanúsítványos képzésként működő) képesítést szerezhessek, hogy legalább meg ne hülyüljek, legyen valami értelmes cél, meg persze valami frisset az önéletrajzba is be tudjak már írni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!