Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Csak szerintem rettentő...

Csak szerintem rettentő szánalmas ez a "karrierista" nőtípus?

Figyelt kérdés
Előre leszögezem, nem a női nemet, mint kollektív egészet kívánom támadni, csak azt a munkahelyemen és hasonló "piacvezető multiknál" dolgozó női réteget, akik így gondolkodnak. 35 éves férfiként manager vagyok. A teljes pozi megnevezését csak az anonimitás és diszkréció kedvéért nem nevezem meg. Magamról annyit, hogy jól keresek, vagyis jóval a magyar átlag fölött, ahogy a hozzám hasonló nők is. Viszont velük ellentétben, én nem tekintem ezt karriernek. Véleményem szerint ez egyfajta office bullshit munka, az ebben a közegben megszokott corporate multis velejáróival együtt. Egyszerűen nem tudom karriernek nevezni, hogy bárki is ettől érzi magát valakinek, sőt mások fölött állónak, hogy egy külföldi nagyvállalat jól fizetett, mégis kihasznált alkalmazottja. Némely kollegina nagyon el van szállva magától, holott semmilyen hozzáadott értéke nincs a munkánknak. Mármint a cég szempontjából persze van, mert hozzájárulunk a profithoz, de csak fogaskerekek vagyunk a gépezetben. Nincs olyan kézzelfogható, látható, a társadalom számára hozzádott értékkel bíró aspektusa a munkánknak, mint mondjuk egy tanárnőnek, ápolónak, szociális munkásnak stb. A sort hosszan lehetne folytatni. Ezek méltatlanul alulfizetett, zömében nők által végzett munkák. Ez a szememben karrier. Időről időre hallanom kell, hogy mennyire el vannak szállva maguktól. Meggyőződésük, hogy rettentő fontosak és hasznosak és a kedvencem az amikor a férfiakról beszélnek. Hogy nincsenek már igazi férfiak, nem találnak megfelelő társat stb. De most őszintén? Kinek kellene mondjuk egy ilyen alaptalanul törtető nő? A vicc az egészben, hogy egy női munkatársammal szintén elképedve és egyúttal nevetve hallgatjuk őket. Minden multinál vannak ilyenek, valami Finance, HR, Marketing, Sales, Sourcing stb. Másnak van hasonló tapasztalata?

2022. okt. 15. 18:17
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
89%

#20:

"A munkaerő piac tele van töltelék munkakörökkel, és töltelék munkavállalókkal, amik, és akik nélkül pontosan ugyanúgy működne az adott cég."

Most már csak azt magyarázd meg, hogy gazdaságilag miért éri meg ennyi - állítólagos - ingyenélőt szponzorálni.

2022. okt. 15. 20:35
 22/47 anonim ***** válasza:
24%

#12: A mérnök szintén produktív munkát végez ugyanúgy mint az ács vagy a kőműves, a különbség annyi, hogy ő szellemi munkát végez, míg a többiek fizikait.

Egy HR-es viszont inproduktív munkás, mivel az ő munkája közvetlenül nem tesz hozzá a végeredményhez. Ennek ellenére gyakran valóban túlgondolják a saját szerepüket és fontosságukat a cég életében.

2022. okt. 15. 20:37
 23/47 anonim ***** válasza:
17%

15.

Hidd el, egy jó kőműves bármilyen házat fel tud húzni a tervező nélkül is, gondolom soha nem építkeztél még.

2022. okt. 15. 21:50
 24/47 anonim ***** válasza:
0%
A kőműves egy műszaki rajzot nem tud leolvasni...Az az épitészek asztala, a kőműves csak egy csicska, aki aprópénzért elvégzi a piszkos munkát.
2022. okt. 15. 21:53
 25/47 anonim ***** válasza:
36%

24.

Ja biztos, aprópénzért, na te tényleg nem építkeztél még, gondolom egy panelban laksz.😅

2022. okt. 15. 21:55
 26/47 anonim ***** válasza:
27%

Ja igen, elfelejtettem, hogy itt a gyakorin a kőművesek meg a gyári melósok Aston Martinnal járnak, a mérnökök, technikusok, programozók, ügyvédek meg alig élnek meg, hát persze, hát persze.

De a valóságban a kőműveseknek még érettségije sincs, nemhogy építészek legyenek🤣🤣

2022. okt. 15. 22:04
 27/47 anonim ***** válasza:
93%
26. Mind1 van e éretségije vagy sincs , ha jól végzi a munkáját és elismert szakember.. van sok lutri kamu szakember ez igaz , viszont ilyenek mindenhol vannak a szellemi munkasok kozott is, lásd hivatalok..
2022. okt. 15. 22:09
 28/47 anonim ***** válasza:
Igen.
2022. okt. 15. 22:17
 29/47 anonim ***** válasza:
30%
Kőműves, mint elismert és mint szakember 🤣🤣🤣🤣 Én tudatlan, pocakos alkeszeket szoktam látni gürizni az építkezéseken, a nyáron tűző napon, télen a kemény hidegben, és vedreken ülve, az ölükből eszik a szalonnát, napi 10-12 ezerét, (és nálunk is ilyenek dolgoztak napi 8 ezerért) de mindegy, a te álomvilágodban ezek szerint a kőművesek az ászok.
2022. okt. 15. 22:25
 30/47 anonim ***** válasza:
93%

Ezt azoknak, akik szerint nem létezik haszontalan munka:

[link]

Áh nem, csak a multis munkák 80%-a... Több multis/SSC-s területet megjárva ez a tapasztalatom. Sehol nem kellett napi nettó 2 óránál többet dolgoznom és mégcsak nem is hajtottam magam, persze a managerek meg team leadek agyon dícsértek. Én meg magamban forgattam a szemem, hogy náluk már a napi 2 óra munka is rendkívüli teljesítménynek számít...

2022. okt. 15. 23:09
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!