Nem. Anyagilag nem érné meg táppénzen lenni. Van 35 nap szabim egy évben, bőségesen elég.
2022. okt. 15. 10:02
5/21 anonim válasza:
Amikor alkalmazott voltam, megtettem olyankor, amikor ki akartak rúgni. Olyankor elhúztam pár hónapra táppénzre :) Így nem kerültem utcára egyik pillanatról a másikra.
2022. okt. 15. 10:05
6/21 anonim válasza:
"Anyagilag nem érné meg táppénzen lenni"
Ha gürcölök napi 8 órát 100%-ért, vagy b.szom a rezet otthon 70%-ért, akkor bőven megéri. (A betegszabi 70%, és évi 15 nap.)
A munkaviszonyom első húsz évében elmentem 1-2 hétre évente, mert láttam, hogy mások évente 3-4 heteket otthon vannak (ebben volt tényleges betegség, de kamu is). Én meg hátrányban vagyok, mert sohasem vagyok ténylegesen beteg.
Azután a következő tíz évben vezető lettem, azóta - jó példát mutatva - nem voltam betegszabin, de - ahogy eddig - beteg sem. :)
2022. okt. 15. 10:24
7/21 anonim válasza:
Nem, mert általában nincs aki elvégezze azokat a dolgokat a cégnél amit nekem kell, csak én. Így hogyha egy hetet nem megyek akkor rosszabb, mintha mentem volna, mert meg kell csinálom 2-3 nap alatt mindent ami az előző héten kimaradt.
2022. okt. 15. 10:26
8/21 anonim válasza:
2 het betegszabi nekem kb -80ezer. Evente 1x persze siman belefer foleg ha jol allsz anyagilag
2022. okt. 15. 10:32
9/21 anonim válasza:
Nem is tudom, mi az a betegállomány.
-Ha most kellene orvoshoz mennem, azt sem tudnám, hol ragadjam meg a probléma megoldásának elejét, - olyan sűrűn vagyok beteg.
Jó bolt vagyok az államnak, mert évtizedek óta szedegetheti tőlem a semmire az egészségügyi hozzájárulást és a TB-t. Na nem, mint ha kapnék valamit is vissza ebből, amikor megbetegednek, de ez már egy másik stick!
2022. okt. 15. 11:17
10/21 A kérdező kommentje:
Ezt az anyagit én sem értem, mindenki tudja hogy kevesebb a pénz, nem is a fizu csökkentésért csinálják az emberek, hanem hogy ne égjenek ki totál.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!