Tényleg 400 nettó lenne manapság itthon az átlag kereset? Marketingesként kereshetnék többet is?
Sziasztok!
300 nettó a fizum a cégnél ahol vagyok, 30 alatti vagyok, marketing asszisztens pozicioban - igaz még mondhatni friss a pályán mert elotte gyakornok voltam csak. Mar tobb mint fel eve vagyok a cegnel. Csak azert gondolkoztam el mert sok baratnom aki mondjuk hotelbe recepcios, vendeglatasba dolgozik siman 400-500akat megkap egy honapban ami netto bevetel nekij, sot ket kozmetikus ismerosom is siman megkap ennyit, vagy van irodaban dolgozo ismerosom hredkent , tobb mint 500at visz haza. Kicsit pislogatam.. az a baj h 2 egyetemet is elvegeztem, mindig jo tanulo voltam es probalok erteket teremteni a munkammal es tudom h van olyan ki a netto 300nak is orulne nagyon, csak egyszeruen ez frusztraltta tesz akarva akaratlanul. Valoban en vagyok rossz helyen?kezdem ugy erezni palyat tevesztettem.. vagy pl ha mar 1 eve itt vagyok mennyit kérhetnék el?Ha van itt olyan aki junior marketinges/asszisztens mennyi a netto keresetetek?
A marketing arról szól, hogyan vegyük rá az embereket arra, hogy olyan dolgokra költsék a pénzüket, amire valójában semmi szükségük sincs. A sz.rt eladni világraszóló termékként.
Értékteremtő a marketingszektornak, ha jól csinálod. Minden egyéb aspektusból nézve egy gusztustalan iparág.
Kár mosdatni a szerecsent. Ami mostanában hír, cikk, szóróanyag, újság címen megy 99 százalékban olyan minőséget képvisel hogy nem nettó 300 hanem konkrétan nulla forintot érdemelnétek. Túl vagy fizetve.
A diploma meg a jogon kívül ott kezdődik, hogy reál tárgyak. Az ilyen bölcsész, marketing stb. diplomák a vicc kategóriát képviselik.
A fizu versenyszférában úgy működik, hogy megállapodás kérdése. Elmész interjúra, normális helyen megkérdezik a bérigényedet, ha alacsonyabbat mondasz, mint amennyit ők beterveztek, akkor így jártál.
A turizmusban, vendéglátásban a pandémia miatt most senki nem mond alacsonyat, hiszen covid miatt a személyzet jórészét elbocsájtották, azok az emberek rájöttek, hogy más területen normális munkaidővel kevesebb erőfeszítéssel jobban keresnek. Aki visszament, az simán rádobott egy százast a korábbi bérigényére.
Ugyanez a kozmetikusnál, fodrásznál.
A mostani fizudat a jelenlegi helyen nem fogod tudni jelentősen feltornázni, ha adnak 10%-ot, akkor már örülhetsz. Igazi emelést azzal érhetsz el, ha munkahelyet váltasz.
Digitális marketingesként dolgozok már több éve, szeretem a munkámat, és büszke is vagyok az eddigi eredményeimre, amit a cégnek hoztam. (Szerencsére a cég is rám.)
Én több szektorban forogtam (kb az össszesben, jelenleg vagyok a létező legnehezebben, Budapest.
-Vendéglátás/szállodaipar: 400 k körül adott volna, kb 3 ember munkáját kellett volna végeznem.
- Kampány menedszerféle pozi az egyik ismert elektornikai cégnél: azis max ennyi, vagy még kevesebb
- előző munkahelyem ahol több évig voltam: 325 nettó 5 év után ( főleg emiatt is váltottam. Hottáteszem, a szektorban alulfizet a cég, ez tény. Bankban 400 k-ét mehettem volna pl).
- KKV marketing manager: szintén 400 k-t adott volna meg.
ÉS akkor az utolsó 2 befutó, aki közül most nyáron választottam:
- mind2multi nettó 5-ötajánlott meg, az egyiket elfogadtam (tök más szektor, az egyik b2b2, a másik meg nem írom le, utóbbinál vagyok.)
Körbenéztem a piacon és több éves tapasztalattal az 500 k, amit kialkudtam, de ha maradtam volna még az előzőnél, akkor 15%emelés után most is csak kb 325-öt keresnék, ahogy a másik, aki velem kezdett xéve.
Kezdőként/juniorként teljesen reális az a 300 k körül.
Annyit elárulok, hogy ne számíts egyik cégnél se nagyobb fizuemelésre. HA azt szeretnéd, akkor váltanod kell vagy 1-2 év után. Nekem is így lett 300-ból 500. Tudatosan lehet ezt tervezni, de általános, hogy az alkalmazotti szférában sajnos nem éri meg sok évig egy helyen maradni, mert nem fogsz annyit keresni soha, mint egy váltással kapnál.
Plusz az, hogy melyik cég mennyit ad erre a pozira amiben vagy, függ még hogy kkv vagy multi, meg multi és multi között is nagy a szórás néha.
Még valami: párom más szektorban kis manager, és kevesebbet kap, mint én...
És sokkal nagyobb felelősség van rajta. Őt most én buzdítottam fizuemelésre, meglátjuk megkapja-e, de őt is tudom/tudjuk, hogy szektoron belül csúnyán alulfizetik. Ha nem adják meg, valószínűleg váltani fog és máshol megkap sokkal többet is. Ez ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!