Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tényleg 400 nettó lenne...

Tényleg 400 nettó lenne manapság itthon az átlag kereset? Marketingesként kereshetnék többet is?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

300 nettó a fizum a cégnél ahol vagyok, 30 alatti vagyok, marketing asszisztens pozicioban - igaz még mondhatni friss a pályán mert elotte gyakornok voltam csak. Mar tobb mint fel eve vagyok a cegnel. Csak azert gondolkoztam el mert sok baratnom aki mondjuk hotelbe recepcios, vendeglatasba dolgozik siman 400-500akat megkap egy honapban ami netto bevetel nekij, sot ket kozmetikus ismerosom is siman megkap ennyit, vagy van irodaban dolgozo ismerosom hredkent , tobb mint 500at visz haza. Kicsit pislogatam.. az a baj h 2 egyetemet is elvegeztem, mindig jo tanulo voltam es probalok erteket teremteni a munkammal es tudom h van olyan ki a netto 300nak is orulne nagyon, csak egyszeruen ez frusztraltta tesz akarva akaratlanul. Valoban en vagyok rossz helyen?kezdem ugy erezni palyat tevesztettem.. vagy pl ha mar 1 eve itt vagyok mennyit kérhetnék el?Ha van itt olyan aki junior marketinges/asszisztens mennyi a netto keresetetek?

2022. okt. 15. 08:48
1 2 3
 1/21 A kérdező kommentje:
Bocsi kerlek ne irjatok a helyesirast most latom hogy elutottem par dolgot - telefonrol irtam gyorsan. Elnezest!
2022. okt. 15. 08:50
 2/21 A kérdező kommentje:
Lokacio szempontjabol Budapesten dolgozom
2022. okt. 15. 08:50
 3/21 anonim ***** válasza:
100%

Júniusban még csak nettó 347200 Ft volt az átlagkereset.

[link]

Gyakorikérdéseken viszont nettó 1 millió Ft.

2022. okt. 15. 08:58
 4/21 anonim ***** válasza:
77%

Totál kezdő vagy... Mindenkinek végig kell járnia a ranglétrát. Ne legyél türelmetlen. Senki nem az első napján keres milliókat.

A 300 nettó kezdésnek egyébként kifejezetten jó.

Gondolj bele, hogyan adná ki magát egy cégnél, ha hirtelen belépsz, és többet (vagy akár ugyanannyit) keresnél, mint aki 10+ éve ott van!? Ezt egy főnök sem engedheti meg magának, ellentétet szülne, téged is utálnának.

Mindent a maga idejében.

2022. okt. 15. 09:00
 5/21 anonim ***** válasza:
100%

Igen, beleszamolva a millios fizeteseket is.

Csak 10 emberre probald ki, mennyivel megdobja az atlagot.

1. Eset

1x2.000.000

2x500.000

7x180.000

Atlag: 426.000

2. Eset, kihagyva a gazdagot

2x500.000

7x180.000

(Ugye itt csak 9-cel osztasz, de sokkal valodibbnak tunik az atlag kereset.)

Atlag: 251.111

Szoval ha ugy vesszuk, nem annyi a magyar atlagkereset, de beletoljak a magas fizeteseket is, ezzel jelentosen tobbnek tunik, jobban mutat papiron, a nep elegedett.

2022. okt. 15. 09:05
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, az átlagkereset és a minimálbér nem ugyanaz.

Azért átlagkereset, mert van aki csak 150 ezret keres, van aki pedig 700 ezret. Ez nem jelenti azt, hogy neked is minimum 400 nettót kellene keresned és hogy az alatt te rosszul keresel.

Ha a reális átlagkeresetet nézzük, szerintem az maximum nettó 250 ma Magyarországon. Ha ennél többet keresel, akkor átlag felett keresel. Ami elég szomorú, mert ez kb. éhenhalni elég, de attól még így van.

2022. okt. 15. 09:23
 7/21 anonim ***** válasza:
Az átlag a medián és a módusz nem ugyanaz...
2022. okt. 15. 09:26
 8/21 anonim ***** válasza:
58%

"probalok erteket teremteni a munkammal"

Ez azért vicces kijelentés egy marketing asszisztenstől.

2022. okt. 15. 09:31
 9/21 anonim ***** válasza:

Igen, ez az átlag. Ez a magyar átlag.

A medián az, ami téged érdekel, de ez nem elérhető, mert a cégek csak az átlagkeresetet és a dolgozók számát adják le. Medián statisztikát nem fogsz találni, mert nincsenek meg hozzá az adatok.

Igen, a medián jóval alacsonyabb lesz, mint az átlag, mert az átlag statisztika nagyon érzékeny a kiugró adatokra. Bár ezt marketingesként biztosan tudod.

2022. okt. 15. 10:29
 10/21 anonim ***** válasza:
En vendeglatozok. Havi 16 nappal (12-13ora) megvan az 500. De ha akarok megyek tobbet es 600+ is
2022. okt. 15. 10:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!