Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit lehetne tenni, ha a...

Mit lehetne tenni, ha a munkahelyemen dolgozó néniknek mindig melegük van, és állandóan szellőztetnek?

Figyelt kérdés
8-an vagyunk egy irodában, és ebből három néni, és egy bácsi nagyon sokszor kinyitja az ablakot, és így hideg lesz. A többiek és én viszont fázósabbak vagyunk, és sokszor szól valamelyikünk, hogy csukják be az ablakot az asszonyok. De ez olyan kellemetlen. A bácsi egyébként nem nyitná ki az ablakot olyan sokszor, inkább a nénik azok, akik akár még télen is képesek lennének egész nap nyitott ablak mellett ülni. Kettő munkatársam, akik fázósabbak, hoztak már be kisebb plédet és az egyik ilyen melegítő párnát is, de úgy látszik ez a néniket nem zavarja, ugyanúgy sokszor kinyitják az ablakot. Én még aránylag meg vagyok, de én is fázosabb vagyok, és félek, mi lesz télen. Valószínűleg majd kabátban dolgozom vagy kesztyűben. Sajnos csak heti egy nap otthonról dolgozás engedélyezett. De szerintetek létezhet más megoldás a problémára? Mondjuk a felettesünkkel közösen beszélni erről? De olyan nagy ügyet nem akarunk csinálni, mert alapjában kedvesek ezek az asszonyok.

2022. okt. 13. 20:44
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Ezért utálom a sokszemélyes irodákat, egyszerűen nem lehet ennyi emberhez alkalmazkodni. Nekem pl nyáron örök probléma a kereszthuzat, fáj tőle a fülem, fejem, teljesen rosszul leszek tőle, de nincs légkondi, és más meg a 40 fokban lesz rosszul, ha még levegő sincs. Tegyél igazságot... Én átültem az iroda leghuzatcsendesebb helyére, és vittem vattát a fülembe. de még néha így is megfájdult a fejem. Te szerencsésebb helyzetben vagy, felöltözni ennél könnyebb. Szerintem vigyél nagyon vastag pulóvereket, esetleg valami puha plédet is. Én az eleganciát kb elengedném, biztosítsák a megfelelő munkakörnyezetet, majd akkor leszel elegáns. Az első az egészség, egy blézer nem elég pl 18 fokban, szövetkabátban meg nem lehet irodai munkát végezni. Másrészt télen csak lesz annyi eszük, hogy a jelenlegi energiaárak mellett nem szellőztetnek egy órát. Ha meg mégis, lehet lesz a vezetőségnek is beleszólása...
2022. okt. 13. 23:14
 12/19 anonim ***** válasza:
44%
Szólnék a főnöknek. Gondolom nagyon tetszene neki, hogy az utcát fűti ilyen árak mellett.
2022. okt. 14. 06:33
 13/19 anonim ***** válasza:

Hány éves vagy??? Nagyon gáz ez a nénizés, bácsizás.

Amúgy öltözz föl melegebben.

2022. okt. 14. 08:10
 14/19 anonim ***** válasza:
51%

13: rögtön a legelején megkérdeztem tőle - de feltűnően nem reagál rá...

Ha felnőtt, akkor ez valami csöki-fogi munkahely lehet...????

2022. okt. 14. 09:45
 15/19 anonim ***** válasza:
Szereltessetek hővisszanyerős szellőztetést
2022. okt. 14. 09:45
 16/19 anonim ***** válasza:

Ha "nénik", akkor nem lehetnek túl fittek, te meg gondolom, fiatal vagy. Odamész, bebaszod. Nem becsukod, hanem bebaszod, 5 perc után. Ha valamelyik vissza akarja nyitni, eléugrasz, megállsz előtte karbafont kézzel, aztán mozdítson el onnan, ha akar valamit.

Persze előtte kérd meg őket szépen, aztán csúnyán. Ezen túl kell esni, de amúgy szarni le a ranglétrát, azon ott szerepelsz, ahová pozicionálod magad...

2022. okt. 14. 16:47
 17/19 anonim ***** válasza:
36%

Pedig egyszerűbb felöltözni a hideg ellen, mint oxigént teremteni a semmiből, vagy fehérneműre vetkőzni.

Ilyen helyzetben szerintem annak kell alkalmazkodnia aki fázós.

És ezt úgy írom hogy én is fázós vagyok.

2022. okt. 14. 16:50
 18/19 anonim ***** válasza:

Én fázós is vagyok, és az oxigént is igénylem. Óránként pár perc szellőztetés még a 300 fős, túlzsúfolt open office irodában is elég volt. Ezek klimaxolnak, vagy beteg az agyuk.

A végtelenségig felöltözni se tudsz amúgy, ha az ujjaid fáznak, az irodai melónál elég gyászos tud lenni (nálunk tabletet, érintőpados egeret is kellett kezelni, szóval a kesztyű nem opció), meg az orrod is fázni (és folyni) fog, illetve hadd döntse már el egy ember, hogy akar-e egésznap síszerkóban lenni, szerintem a többség, aki irodában dolgozik, nem akar.

2022. okt. 14. 16:59
 19/19 anonim ***** válasza:

Olyan helyen dolgozom amire kiterjed a mostani rezsispórolás, szóval kb 16 fok van az irodában mostanában. Tudom milyen a hidegben ülni. Ezzel együtt mondom, ezerszer inkább ez mint hogy melegem legyen.

2022. okt. 14. 17:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!