Mi történik akkor, ha a cég kötelez rá, hogy vegyek ki szabit a két ünnep között decemberben, de nekem nincs több szabadnapom, mert októberrel vettek fel?
Figyelt kérdés
Ilyen esetben mi a helyzet?2022. okt. 13. 00:29
1/13 anonim válasza:
Majd elkönyvelik okosban a januári szabid terhére.
2/13 anonim válasza:
Nálunk a jövö évi szabibol vonják le ha nincs több napunk, nálunk a cég kb dec 19től jan második hetéig szünetel papíron így olyankor mindenki szabin van. De ez cégenként változó mit hogyan csinálnak, kérdezd meg mizus ezzel kapcsolatban csak h ne érjen meglepetés. Max túlórázz rá addig még van időd h ledolgozd a hiányzó napokat, persze ha ez lehetséges már mint a túlóra csúsztatása nálatok ez is cég függő.
3/13 anonim válasza:
Nálunk ilyen esetben a hiányzó napokat jövő év március végéig kell ledolgozni. Vagy szombaton ha van túlóra az neki nem túlóra vagy hétköznap négy órával előbb jön vagy tovább marad bennt.
4/13 anonim válasza:
Hogy lehet, hogy nincsen elég? 19 évesen nekem is olyan volt az első munkahelyem, ahol télen leállás volt, én is október 1.-gyel kezdtem. És épp volt elég, sőt pluszban még egy nap is, amit kivehettem még a leállás előtt.
5/13 anonim válasza:
Előző vagyok. Ha konkrétan a két ünnep közöttre akarnak szabiztatni, akkor ugyebár most csak 4 napra van szükséged. Dec.27.-e keddtől 30.-a péntekig. Szerintem pont hogy van annyi szabid, és azt akarják, hogy akkor vedd ki. Már hogyha nem fix leállásról van szó.
6/13 A kérdező kommentje:
Kivéve, hogy ezen a héten szabin voltam.
2022. okt. 13. 06:43
7/13 anonim válasza:
Nem értem. Akkor miért nem szóltak, hogy ha kiveszed, nem marad szabi a két ünnep közöttre? Milyen munkahely ez?
8/13 anonim válasza:
Ezt most találták ki mindenütt, ezért van ez a fejetlenség.
Amúgy törvénytelen is.
De még mindig jobb, mint ha fizetés nélkülire akarnának küldeni (ami szintén törvénytelen).
9/13 A kérdező kommentje:
Ez látod nagyon jó kérdés. Kolléganőmmel chatelgettünk, véletlenül derült ki, hogy van ilyen is a cégnél. Akkor már cseszhettem :/
2022. okt. 13. 08:20
10/13 anonim válasza:
8: Mit találtak ki? Én csak az iskolákról hallottam, hogy egy héttel hosszabb lesz a téli szünet, és ezért nem lesz őszi. De olyat nem hallottam, hogy minden munkahelyen kötelező téli leállás lenne.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!