Az orvosi karrier és a család mennyire összeegyeztethető egy nőnek?
Szerintem ne félj attól, hogy nem fogod tudni összeegyeztetni a munkád a családoddal, mert biztos, hogy lehetséges. Az álmodat mindenképp váltsd valóra, viszont, ha úgy érzed, hogy a munka már róvására megy a családdal töltött időnek, akkor mindenképp figyelj arra, hogy ne hanyagold el őket. Viszont tényleg fontos, hogy ha gyereket szeretnél vállalni, legyen meg a megfelelő anyagi forrásod hozzá, hogy a leendő gyerekeidnek minden FONTOSAT meg tudj venni.
Én így látom :)
A munkaidő miatt gondolod, hogy probléma lehet?
Nem árt ha az apa rugalmas és bármikor tudja hozni vinni a gyereket. Jó ha vannak segítőkész nagyszülők. Valamint neked is lehet olyan szerencsés munkahelyed, hogy figyelembe veszik a kérésed, hogy pl 8-tól 4-ig dolgoznál. Szóval igen, kivitelezhető.
Vannak olyan házaspárok is, ahol mindketten orvosok. Olvass utána, biztos vannak híresebbek köztük vagy akik már adtak interjút a témában.
Pl. nézd, öt gyerekkel is megoldották: [link]
Magánpraxis és úgy egyeztetsz, ahogy akarsz.
Arra készülj fel, szakvizsgáig, de méginkább releváns tapasztalatig nem célszerű családban gondolkozni
Én most vagyok ötödéves orvostanhallgató és egyetem után pár éven belül szeretnénk családot alapítani a párommal.
Ő sokkal kötetlenebb területen dolgozik, mindig számíthatok rá és szerintem ő családcentrikusabb, mint én . :D
Amúgy elég sok szakma van, ami családbarátabb : szemészet, reumatológia, bőrgyógyászat, háziorvostan, pathológia , igazságügyi orvostan, pszichiátria, onkológia . Igazából a sebészet , a nőgyógyászat, a sürgősségi, az aneszteziológia nem annyira könnyű család mellett szerintem egy nőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!