Állásbörzén általában miért csak mérnököket, közgazdászokat és informatikusokat keresnek?
Ezen én is gondolkodtam már: talán mert ezek a sikerszakmák, erre van a kereslet, míg egy "hitvány" szociális területre vonatkozó állást fölb*nak a központi portálra, aztán találnak rá úgyis egy valakit, kb. így:
Egy állásbörze nem két forint, sokba kerül leszervezni. Ezek a munkakörök sokkal értékesebbek a munkáltató számára, mint az "alacsonyabb szinten" lévők (nem lekicsinyítésből, minden tiszteletem az "alacsonyabb szinteken" dolgozóké, én biztos nem bírnám csinálni gosszú távon, amit ők). Minden esetre emiatt aztán jobban megéri nekik beleinvesztálni. Nagyobb befektetés, nagyobb hasznon.
Bár megjegyzem, én jópár olyan állásbörzét láttam már, ahol gyárak gyűltek össze és kerestek fizikai állományú dolgozókat.
Sikerült szakmák meg hiany? Azért ezt már mérnökök esetében is pontosítani kell. Info és villlamosmernökök valóban keresettek és megfizetettek, meg utánuk meg a gepészek is. De a többi már elég kétséges
. Személy szerint én az épìtő, épìtész, élelmiszer, agrár, közlekedés, környezet ès hasonló mérnök szakokat nem is ajánlanám senkinek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!