Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Jogosan haragszom vagy felfújo...

Jogosan haragszom vagy felfújom a dolgot?

Figyelt kérdés

Kaptunk egy projektmunkát két kollégámmal, akik nem mellékesen egy párt alkotnak, és már gyakorlatilag együtt is élnek. Nem teljesen új a feladat, kaptunk már hasonlót, és akkor is azt tapasztaltam, hogy együtt ötletelnek otthon, vagy a munkahelyen akkor, amikor én épp nem vagyok ott, aztán később már csak közlik velem, mire jutottak - gyakorlatilag lenyomva a torkomon az ötleteiket -, és még ők nem értik, nekem ezzel mi a bajom + bizonygatják, hogy ők semmiből nem akartak kihagynak. Most, hogy újra hasonló feladatot kaptunk, megismétlődött a jól bevált minta, azzal megspékelve, hogy a munkának a témáját is mi találhattuk ki (nem részletezem, miről van szó, a lényeg, hogy ez egy kreatív feladat, és eléggé tág a mozgásterünk), ők pedig a témát magát is nélkülem agyalták ki. Ez már önmagában sem tetszett, de a legsértőbb az volt, hogy elfelejtettek szólni róla, majd amikor szóba került a nagy értekezleten, egyikük közölte, hogy már van téma (és előadta, hogy micsoda), bár igaz, erről még én sem tudok - de most majd megtudom... Az igazgatónő is furcsán nézett (mármint, nyilván amiatt, hogy én nem tudtam erről, és csak most tudom meg), de végül jóváhagyták, és én is rábólintottam, utána viszont egyértelműen jeleztem számukra, hogy ez nagyon rosszul esett nekem. Még nekik állt feljebb, nem értették, mi a bajom, stb. Azóta az egyikükkel normális lett a kapcsolatom, a másikuk viszont egyszer közvetlenül beszélget velem, máskor láthatóan kerül, a szemkontaktust se veszi fel, mintha ő lenne mélyen megsértve. A legviccesebb, hogy az egyik kolléganőm, akikkel ők is, és én is jóban vagyunk, az ő pártjukat fogja, és nem hiszi el, hogy ki akarnának hagyni...

Ti mit kezdenétek ezzel a helyzettel? Tény, hogy használtam egy-két keményebb szót, de mivel nem első esetről van szó, úgy érzem, jogosan. A másik, hogy az igazgatónő csak nekik szólt, hogy a következő értekezletre már kell a kész ötlet, nekem nem, ők viszont elfelejtették továbbadni nekem ezt az infót...

Azóta nem tartottunk megbeszélést, de most más okból kifolyólag egyébként is szünetel a dolog, ... csak sajnos nem tudom, mire számíthatok, ha újraindul. Kirekesztve érzem magamat, kb. mintha semmibe vennének. Kellene valami jó taktika, hogy ne vegyem úgy magamra, hogy nem számítok.

2022. okt. 2. 15:48
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó két kommentet is! Nincsen másik projekt jelenleg, csak ez, és tudom, hogy ha én kiszállok, azzal beteszek mindenkinek, ezért nem járható út ez. A főnöknek leesett, hogy nem tudtam róla, mert volt annyi eszük, hogy úgy kezdték, hogy "XY (vagyis én) sem tud még róla"... Jeleztem ott is, hogy ez számomra azért nem épp kellemes meglepetés, de mindenki átsiklott rajta. Igaziból mindegy is, inkább csak megerősítésért jöttem ide, hogy jogosan haragudtam, mert ők úgy álltak hozzám, mintha ok nélkül hőbörögnék, és még én lennék az, aki valami jóba belerondít. Eléggé méltatlannak éreztem. De örülök, hogy kívülről is úgy tűnik, hogy nincs igazuk.
2022. okt. 6. 08:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!