Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Milyen szakmát érdemes választ...

Milyen szakmát érdemes választani nőként?

Figyelt kérdés

Huszonéves nő vagyok. Sajnos úgy áll a dolog hogy a munkahelyem valószínűleg nemsokára meg fog szűnni.

És bár nagyon szeretem a szakmamat de azzal nem sok lehetőségem van és valószínűleg nem tudok vele elhelyezkedni.

De ötletem sincs hogy ha tanulnek akkor mit lenne érdemes amivel nőként könnyedén el is tudnék helyezkedni, vagy legalább kicsit több lehetőség van vele. Vállalkozás nem igazán játszik mert nincs kezdő tőke, örülök ha egy képzést ki tudok fizetni.

2022. szept. 27. 08:25
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

"sajnos úgy kell gondolkoznom hogy mi az ami biztos jövedelem és nem úgy hogy mihez lenne kedvem"

. És Te 100%-ra meg vagy győződve arról, hogy ez a két dolog kizárja egymást? Teljesen kizárt, hogy legyen olyan munka, amit szeretsz is meg biztos is?

Na, mindegy, mivel nem írsz kort, vagy hogy merre laksz, hogy konkrét képzést javasoljunk, még esetleg a magán egészségügyben érdekes lehet a tapasztalatod és a végzettséged.

2022. szept. 27. 10:50
 12/19 anonim ***** válasza:
70%
Szoftvertesztelő.
2022. szept. 27. 11:07
 13/19 anonim ***** válasza:
50%

Miért esne ki bármelyik szakma? Nem 1970-ben élünk.

Egyébként meg ha biztos állást szeretnél akkor egészségügy.

2022. szept. 27. 11:19
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

(Egyetem szóba jöhet??)

Biztos jövedelmet akarsz?

Akkor a helyedben ápolónak tanulnék. Gondolom közel áll hozzád az eü, és a képzés is könnyebb lenne, mert sok mindent elfogadnának az előző képzésedből. Mellette németül megtanulni, és valami szép germán ajkú országba kimenni. De egyébként ezt a szakmát a kiemelt, országos intézményekben itthon is jól megfizetik (Pl OOI-nél állásajánlatban ki is van téve hogy "bérezés megegyezés szerint).

De ha a fiziónál maradnál akkor gyógymasszőr. Nehéz a kezdet, de ha bírod a fizikai terhelést akkor egész jó, szerethető meló.

Ha az eütől teljesen eltávolodnál, gondolkozz el azon amit szeretsz. Hiába mondod hogy nem számít, de ha napi 8-10-12 órát csinálsz olyat amit utálsz, elrohad a lelked.

BIZTOSAN van középút abban hogy jól megélj belőle és szeresd is. Milyen terület érdekel egyáltalán?

Egyébként szerintem ha ""férfi"" szakmát akarnál is tanulni, abban is előbb-utóbb tudnál érvényesülni. Nekem pl tök mindegy lenne hogy nőként kötöd-e újra a vezetékeket a lakásomban, csak kókler ne legyél mert rámgyullad ha elrontod.

De visszatérve, milyen terület vonz? Hogyan tudnád elképzelni egy BOLDOG napodat (éjszakázás legyen/ne legyen benne, koránkelés, saját időbeosztás, emberekkel foglalkozás, gép előtt ülés, aktív fizikai vagy inkább szellemi, esetleg a kettő konbója, stb)? Vállalkozás, alkalmazotti lét vagy olyan szakma ahol mindkettőt lehet?

Mert lehet általános, szakterületenként érvényes ajánlást tenni (pl ha érdekel a pénzügy legyél könyvelő), de igazából a legfontosabb, hogy te tudd hogy mit akarsz, és ne tedd tönkre magad mentálisan.

2022. szept. 27. 11:41
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Barmi lehetsz, nemtol fuggetlenul. Te ismered magad.. mennyire tudsz tanulni, mennyi idot, penzt akarsz raszanni. Elmehetsz papir nelkul is pl felszolgalni, futarkodni.. azzal is megvan kb a 4k, de tanulhatsz evekig konyvelonek is 🤷 Ez eleg emberfuggo
2022. szept. 27. 11:43
 16/19 anonim ***** válasza:
69%
Ahol ki tudsz menni tampont cserélni...Amúgy meg ugyanolyat, mitn férfiként, vagy nem értem a megkülönböztetést.
2022. szept. 27. 13:28
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Jó, a kömüves kiesik meg a bányász is, de a legtöbb másik "féfi"szakma ugynaolyan jól elvégezhetö nöként is.

Másrészt olyasmit kezdeni, ami nem szerez kicsit sem örömet, nem érdemes, mert rövidesen belebetegszel.

Azt meg, hogy mi érdekel, csak te tudhatod.

2022. szept. 27. 14:15
 18/19 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan lehetsz mondjuk asztalos, sok nő tanul annak. Vagy tolmács.
2022. szept. 27. 20:21
 19/19 anonim ***** válasza:
74%
Coah, talpmasszőr, pszichológus, mentálos, azaz amit egyéniben tudsz vinni.
2022. szept. 27. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!