Hogyan tudnám elkerülni a felmondási időt, illetve annak ledolgozását? Van erre valamilyen "kiskapu"?
A felmondási idő nem kötelező.
Beszéld meg a főnököddel, hogy nem szeretnéd letölteni, ha értelmesek elengedik.
Úgy, hogy kiveszed a megmaradt szabadságokat, és a maradék időről megpróbálod megbeszélni a munkahelyen, milyen feltételei lennének a közös megegyezésnek. Valamiféle kártérítést meg lehet beszélni.
Felmondási idő alatt táppénzre menni: a háziorvosnak kellene 1-2 hónapra teljesen kiírnia, ami nem kis kockázat a számára, és ha van esze, ezt nem vállalja a karriered miatt. Ráadásul elég könnyen feltűnik, hogy papíron beteg vagy, mégis dolgozol.
Hát nekem volt egy egy hónapos felmondási időm, amit nagyon nem szerettem volna ledolgozni, 1 hetet azzal töltöttem el, hogy látványosan nem csináltam semmit, 1 hetet táppénzen voltam (mondjuk valóban beteg voltam) a következő héten visszamentem hétfőn, a hét többi részén pedig szabin lettem volna, gondolom látták, hogy ez így felesleges és megkaptam a papírjaim és mentem is haza.
Viszont fontos, hogy ezt akkor csináld meg, ha 10000% hogy nem mész vissza az adott céghez, mert ezek után nem szívesen látnának viszont szerintem.
3-as nagy butaságot írt, mert csak próbaidő alatt nincs felmondási idő, egyébként érvényes szerződés kötelez téged arra, hogy letöltsd. Éppen az a lényege, hogy legyen idejük mást keresni a helyedre.
Én is a táppénzt javaslom.
5-ös te félreérted, az új munkahellyel nem kell szerződést kötni a táppénz idejére, csak amikor már megszűnt az előző munkaviszony.
Ha bunkó a mostani főnököd, akkor nem fog beleegyezni abba, hogy pár nap után távozz, ha nem bunkó és nem tud könnyen találni valakit a helyedre, akkor szintén ez a helyzet, hogy nem mehetsz el.
Ami valóban működik ilyenkor, ha már nem akarsz ott lenni, az a szabadság (ilyenkor év vége felé van még? - ha igen , vedd ki!), és a táppénz.
"3-as nagy butaságot írt, mert csak próbaidő alatt nincs felmondási idő, egyébként érvényes szerződés kötelez téged arra, hogy letöltsd."
. A 3-as arról írt, hogy közös megegyezéssel el lehet tekinteni a felmondási időtől...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!