Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan tudnám elkerülni a...

Hogyan tudnám elkerülni a felmondási időt, illetve annak ledolgozását? Van erre valamilyen "kiskapu"?

Figyelt kérdés
Nem szeretném, hogy ezen múljon egy állás...
2022. szept. 26. 10:34
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
26%
Úgy hogy elmész táppénzre és ez alatt megjelensz az új munkahelyeden, elkezded megismerni a munkatársakat, elkezded tanulni a munkát, a helyi sajátosságokat.
2022. szept. 26. 10:53
 2/15 anonim ***** válasza:
37%
Menj táppénzre erre az időszakra.
2022. szept. 26. 10:55
 3/15 anonim ***** válasza:
72%

A felmondási idő nem kötelező.

Beszéld meg a főnököddel, hogy nem szeretnéd letölteni, ha értelmesek elengedik.

2022. szept. 26. 11:07
 4/15 anonim ***** válasza:
80%

Úgy, hogy kiveszed a megmaradt szabadságokat, és a maradék időről megpróbálod megbeszélni a munkahelyen, milyen feltételei lennének a közös megegyezésnek. Valamiféle kártérítést meg lehet beszélni.

Felmondási idő alatt táppénzre menni: a háziorvosnak kellene 1-2 hónapra teljesen kiírnia, ami nem kis kockázat a számára, és ha van esze, ezt nem vállalja a karriered miatt. Ráadásul elég könnyen feltűnik, hogy papíron beteg vagy, mégis dolgozol.

2022. szept. 26. 11:13
 5/15 anonim ***** válasza:
76%
Elég nagy bajod lehet, ha táppénz alatt dolgozol
2022. szept. 26. 12:52
 6/15 anonim ***** válasza:
62%

Hát nekem volt egy egy hónapos felmondási időm, amit nagyon nem szerettem volna ledolgozni, 1 hetet azzal töltöttem el, hogy látványosan nem csináltam semmit, 1 hetet táppénzen voltam (mondjuk valóban beteg voltam) a következő héten visszamentem hétfőn, a hét többi részén pedig szabin lettem volna, gondolom látták, hogy ez így felesleges és megkaptam a papírjaim és mentem is haza.

Viszont fontos, hogy ezt akkor csináld meg, ha 10000% hogy nem mész vissza az adott céghez, mert ezek után nem szívesen látnának viszont szerintem.

2022. szept. 26. 14:42
 7/15 anonim ***** válasza:
70%

3-as nagy butaságot írt, mert csak próbaidő alatt nincs felmondási idő, egyébként érvényes szerződés kötelez téged arra, hogy letöltsd. Éppen az a lényege, hogy legyen idejük mást keresni a helyedre.

Én is a táppénzt javaslom.

2022. szept. 27. 12:43
 8/15 Kései Sirató ***** válasza:
71%

5-ös te félreérted, az új munkahellyel nem kell szerződést kötni a táppénz idejére, csak amikor már megszűnt az előző munkaviszony.

Ha bunkó a mostani főnököd, akkor nem fog beleegyezni abba, hogy pár nap után távozz, ha nem bunkó és nem tud könnyen találni valakit a helyedre, akkor szintén ez a helyzet, hogy nem mehetsz el.

Ami valóban működik ilyenkor, ha már nem akarsz ott lenni, az a szabadság (ilyenkor év vége felé van még? - ha igen , vedd ki!), és a táppénz.

2022. szept. 27. 12:47
 9/15 anonim ***** válasza:
44%

"3-as nagy butaságot írt, mert csak próbaidő alatt nincs felmondási idő, egyébként érvényes szerződés kötelez téged arra, hogy letöltsd."

. A 3-as arról írt, hogy közös megegyezéssel el lehet tekinteni a felmondási időtől...

2022. szept. 27. 13:22
 10/15 anonim ***** válasza:
70%
9-es, dehogy! Olvasd újra, hátha megérted!
2022. szept. 27. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!