Szerintetek szégyen pár nap után próbaidő alatt felmondani?
Nem ismerjük a hátterét a kérdésednek, de a próbaidő kétoldalú dolog.
A munkáltató megvizsgálja, hogy a munkavállaló alkalmas-e a munkára, betekintést nyújt a cégnél szokásos dolgokba, megnézi a teherbírást, stb.
A munkavállaló megtapasztalja, milyen a légkör a cégnél, milyen feladatot kell csinálnia, hogy bírja az adott munkát, stb.
Ez egy kölcsönös ismerkedés, és mindkét fél dönthet úgy, hogy nem erre számított.
Tehát nem, nem szégyen próbaidő alatt felmondani, ha kiderül, mégsem tetszik valami az új helyen - cég szempontjából akkor már inkább jelezd időben, ha nem erre számítottál mint elhúzod és utána lépsz (általában új munkaerő első időszakban veszteség a cégnek, akármennyire is jó munkaerő később).
Alapvetően nincs ezzel semmi gond.
#1 vagyok - természetesen én sem szimpla lelépésre gondoltam.
Korrekten lezárni, papírokat elintézni természetesen kell és elvárt, de a próbaidő a próbáról szól (nem baj, ha nem jön össze, de mindkét fél legyen korrekt).
Nem! A próbaidő a munkavállalónak is próbaidő. Ugyanúgy, ahogy a munkáltató is mondhatja pár nap után, hogy nem felelsz meg, a munkavállaló is mondhatja, hogy ez mégsem az, amit elvárt.
És igenis van, amikor az első pár órában látod, hogy egy hely nagyon gáz. Pl.voltam egy takarítócégnél dolgozni. A főnök irodája bűzlött a cigifüsttől.(holott tilos az épületben dohányozni) Már ettől rosszul lettem. Aztán munkába álltam, kiderült, hogy gumikesztyűnk csak hellyel-közzel van, és úgy kellene WC-t pucolni. Ja, meg úgy szokás, hogy előbb kitakarítják a WC kagylót, majd UGYANAZZAL A RONGGYAL a kézmosót. Meg letörlik a csapot. Hát azt hittem, odahányok. A harmadik napon felmondtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!