Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkahelyem új pozíciót...

Munkahelyem új pozíciót kínál, amit ha elutasítok mehetek, mit lehet ilyenkor csinálni?

Figyelt kérdés

Szóval, a cég ahol dolgozom épp embereket akar elküldeni, és ezt úgy szeretnék megoldani hogy olyan pozícióba akarnak rakni amit valószínűleg nem fogadok el.

Ennek a nyamvadt cégnek vagyok az alkalmazottja, és nem külsős. Nekik dolgoztam már annyit, ha tisztességesen küldenének el, kapnék legalább 2 havi fizetést végkielégítésképpen.

Még nem történt meg, de tudjuk, hogy nincs jó helyzetben, és kommunikáció zéró felénk, így maradtak a pletykák, ami 10-ből 9.-szer igaznak bizonyulnak.

Arra lennék kíváncsi, milyen lehetőségeim vannak. Ahogy én látom:

1.

Ha elutasítom, mehetek Isten hírével, zéró végkielégítés.

2.

Elutasítom, és jogi útra terelve bizonyítani, hogy leépítést csinál a cég. És legalább a végkielégítést megszerezni.

3.

Maradok a cégnél. Ami szintén felveti a kérdést, hogy nem-e nullázódig vele minden, és ha esetleg kirúgnak utána szintén zéró végkielégítés.

1 bukta, 2 végkielégítés valószínűleg ugrik és szívatóm magam, 3 minden bukta, és még szívatom magam egy olyan pozícióban, amiről fogalmam sincs.

#munka #tisztességtelenség #másik pozició
2022. aug. 29. 11:41
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ez zsarolás...
2022. aug. 29. 11:46
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha jár a végkielégítés akkor jogilag nem küldhetnek el nélküle, csak azért, mert nem fogadtál el egy szerződésmódosítást. Ne hagyd magad hülyére venni.
2022. aug. 29. 12:40
 3/10 anonim ***** válasza:
58%

El vagy tévedve!

A cégnek le kell építenie, és téged is el kéne küldenie. De a főnökök emberségesek, és akinek lehet, próbálnak a cégen belül másik állást keresni. Aki elfogadja, nem lesz munkanélküli. Aki nem fogadja el, azt rendes felmondással rakják ki, vagyis kapni fog végkielégítést.

De a te szemléletmódod is mutatja, hogy egy bizonyos szellemi szint alatt jót se érdemes tenni a dolgozókkal, mert úgyis rosszra akarják magyarázni.

2022. aug. 29. 12:46
 4/10 anonim ***** válasza:
73%
Alapítványi suli?
2022. aug. 29. 13:14
 5/10 A kérdező kommentje:

"Szerintem ez zsarolás..."

" jár a végkielégítés"

Amíg a cég pénzéről van szó, addig minden etikus csak magukon ne keljen spórolni.

2022. aug. 29. 17:24
 6/10 A kérdező kommentje:

"El vagy tévedve!..."

Nem, sajnos nem, mert ismerem a céget.

2022. aug. 29. 17:24
 7/10 A kérdező kommentje:

"Alapítványi suli?"

Nem. De az ottani munkakezdésem óta csak az az érzésem hogy dedósok között vagyok, hiába felnőtt emberek. És a legrosszabb hogy nem közvetlen munkatársaim vagy közvetlen feletessem, hanem a nagy vezetőség.

2022. aug. 29. 17:26
 8/10 anonim ***** válasza:
68%

Ha ők elküldenek, a végkielégítés jár.

Annak nézz utána, hogy felajánlott pozíciónál is jár-e, mert azt nem tudom.

Egyébként ha így alakul, megérheti "kirugatni" is magad.

Nekem pl egy xar helyen ahol voltam, 10 év után az egyik nő idegbetegeb ordibált vezetőkkel meg minden, aztán másnap azonnalival mulasztották.

Gondolom a végkielégítését is megkapta, mivel azonnalival küldték el.. :)

2022. aug. 29. 20:49
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem értek a jogi oldalához, de valaki hátha kiegészíti hozzászólásom. Amikor nálunk történik hasonló (valaki átkerül egy teljesen másik területre és új munkakört és munkaszerződést kap), akkor a "jogfolytonosság" a kulcsszó. Ez biztosítja azt, hogy nincs nem indul újra az óra az új pozícióval és nem áll fenn annak az eshetősége, hogy záros határidő után elküldenek végkielégítés nélkül. Én a helyedben "kis jogi háttértudással felvértezve magam" elfogadnám az új pozíciót azzal a feltétellel, hogy jogfolytonos a szerződésed. Ha ebbe nem mennek bele, akkor valószínűleg tényleg el akarnak küldeni. Ha ezt elfogadhatónak tartják, akkor viszont a 3-as hozzászóló meglátása a helyes. Semmiképp ne rúgasd ki magad, akkor se végkielégítésed, se munkád nem lesz.
2022. aug. 30. 15:58
 10/10 A kérdező kommentje:
A dolog megtoldódott. Szerencsére nagy pofára eséssel a vezetőség részérről. Mivel az új pozícióra nem voltak alkalmasak a kollégák, így elküldésük végkielégítéssel történt.
2022. szept. 19. 10:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!