Mi a véleményetek az olyan munkahelyekről, amelyek még csak be sem hívnak interjúztatni, de az elutasító levelet nagyszerűen tudják küldeni?
"amelyek még csak be sem hívnak interjúztatni, de az elutasító levelet nagyszerűen tudják küldeni"
A legtöbb ilyen, teljesen megfelelsz az állás leírásának, de szépen látatlanban elutasítanak, jóval a hirdetés lejárása előtt. Sajnos kapcsolaton keresztül is kell próbálkozni végső esetben. Ha nem megy, először kapcsolatokat kell megpróbálni létrehozni.
Vannak nagy cégek, ahol a tavalyi álláshirdetések is még kint maradtak 1 éve lejárt jelentkezési határidőkkel...
Ez a HR hanyagságát tükrözi.
És az is benne van, hogy ki tudja, egy pozícióra hányan jelentkeznek?
100, 500 fő? Ennyi ember közül, már szinte normálisan választani sem lehet, ki legyen ott az interjún.
Pl. elgondolkoztál azon, hogy egyes cégeknél szelektálhatnak az intézmények neve alapján is?
Vannak szakok, ahol, évente 200-250 friss diplomás végez. Máshol többen. Évente pedig 50-100 új friss diplomás pozíció nyílik meg. OK, te már szakmai tapasztalattal vagy.
Viszont a különbözetet elképzelheted magad is, hogy mit csinál...
Nem vagyok HR-es, csak elképzeltem a szituációt.
Lövésem sincs, ha vállalkozó lennék, meghirdetnék egy állást és 3 hét alatt 300 CV-t kapnék, mit tennék...
A HR magazinok azt írják, hetente pályázz 50 helyre, a gond az, hogy nincs olyan terület ma Magyarországon, ahol pályakezdőknek hetente 50 új állás lenne... 5 sincs...
Havonta van 5 új pályakezdő állás, ami pont passzol rád.
Megmérettettél, de még egyinterjúra is kevésnek találtattál.
Az élet kemény.
"de hát valahol el kellene kezdeni"
Ők meg nem biztos, hogy tanítóbácsit szeretnének játszani...
Hogy csak egy példát mondjak, van Budapesten egy nagy gyógyszercég, akiknek tele van a hirdetéseikkel a profession.hu, ellenben nem csinálnak titkot belőle az előadásaikon, hogy utcáról jelentkezve nem lehet hozzájuk bekerülni, kizárólag ajánlással... Közben meg ők is sírnak a munkaerőhiány miatt, de ezen nem változtatnak.
Szóval nem jelent semmit, hogy meg voltak hozzá a papírjaid. Én anno jelentkeztem már olyan helyre, ahol szinte rám volt szabva a hirdetés, pont olyan kombináció végzettségben, tapasztalatban nem lehetett sok az országban, de nem hívtak be. Valószínűleg pont azért volt olyan specifikus a hirdetés, mert egy adott emberre írták ki. Amit amúgy láttam már a másik oldalról sem, nem ritkaság.
8.: Melyik előadásukon hangzott ez el?
Inkább azt szokták hangoztatni, hogy de náluk elkötelezett munkavállalók kellenek, mint a viccben, a sonkás rántottához a tyúk hozzájárult, de a sertés az elköteleződött... Ezt a poént is egy nagy budapesti gyógyszercég előadásán hallottam...
Gondoltam, kösz a poént a kezdő fizujukból a lakbérre alig telik Budapesten!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!