Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi a véleményetek az olyan...

Mi a véleményetek az olyan munkahelyekről, amelyek még csak be sem hívnak interjúztatni, de az elutasító levelet nagyszerűen tudják küldeni?

Figyelt kérdés
Álmaim pozíciója lett volna s térségben nagyon ritka, de most még csak lehetőséget sem kaptam, pedig minden papírom adott hozzá.

#hívás #állinterjú
2016. szept. 19. 22:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkit nem tudnak meghallgatni. Előre eldöntik, hogy hány embert hívnak be, hiszen az idő pénz. Egy interjú 1 ora, így egy napba 8 ember fér be es akkor aznap mást nem csináltak. Nah mar most egy cég nem fog meghallgatni 50 jelentkezőt. Kiválasztják mondjuk a szerintük 5/10/20 legjobbat és őket hívják be. Ez szerintem elég logikus. Valószínűleg volt egy rakat olyan jelentkező, aki jobban képzett/több tapasztalattal rendelkezik/jobb önéletrajzot írt/neve van a szakmában/ajánlotta valaki. Te nem kerültél be ebbe a körbe.
2016. szept. 19. 22:25
 2/16 A kérdező kommentje:
Az igaz, hogy ezen a területen még nem dolgoztam, de hát valahol el kellene kezdeni, ennyi emberség lehetett volna bennük. Az is igaz, hogyha arra a területre jelentkezem, amiben benne vagyok, akkor hívogatnak / ajánlanak, csak azt már sajnos nem szeretem, meg nem is fizet annyit. ☹
2016. szept. 19. 22:34
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

"amelyek még csak be sem hívnak interjúztatni, de az elutasító levelet nagyszerűen tudják küldeni"

A legtöbb ilyen, teljesen megfelelsz az állás leírásának, de szépen látatlanban elutasítanak, jóval a hirdetés lejárása előtt. Sajnos kapcsolaton keresztül is kell próbálkozni végső esetben. Ha nem megy, először kapcsolatokat kell megpróbálni létrehozni.

Vannak nagy cégek, ahol a tavalyi álláshirdetések is még kint maradtak 1 éve lejárt jelentkezési határidőkkel...

Ez a HR hanyagságát tükrözi.

2016. szept. 19. 23:35
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

És az is benne van, hogy ki tudja, egy pozícióra hányan jelentkeznek?

100, 500 fő? Ennyi ember közül, már szinte normálisan választani sem lehet, ki legyen ott az interjún.

Pl. elgondolkoztál azon, hogy egyes cégeknél szelektálhatnak az intézmények neve alapján is?

Vannak szakok, ahol, évente 200-250 friss diplomás végez. Máshol többen. Évente pedig 50-100 új friss diplomás pozíció nyílik meg. OK, te már szakmai tapasztalattal vagy.

Viszont a különbözetet elképzelheted magad is, hogy mit csinál...

Nem vagyok HR-es, csak elképzeltem a szituációt.

Lövésem sincs, ha vállalkozó lennék, meghirdetnék egy állást és 3 hét alatt 300 CV-t kapnék, mit tennék...

A HR magazinok azt írják, hetente pályázz 50 helyre, a gond az, hogy nincs olyan terület ma Magyarországon, ahol pályakezdőknek hetente 50 új állás lenne... 5 sincs...

Havonta van 5 új pályakezdő állás, ami pont passzol rád.

2016. szept. 19. 23:46
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem örülj neki, hogy legalább az elutasításról értesítettek, és nem kellett hetekig reménykedned feleslegesen, ugyanis ha beleolvasol itt egynéhány kérdésbe, főleg az a problémájuk, hogy miért nem kapnak még egy "kösz, de nem kellesz" értesítést sem a beküldött pályázatukra a cégektől, tehát abszolút nem általános az, hogy visszajeleznek. Amúgy meg, ha rajtad kívül volt még 20 hasonló kvalitásokkal rendelkező jelölt, márpedig ha ennyire ritka álompozícióról van szó, akkor biztos lehetsz benne, hogy 100 körül lesz a beérkező CV-k mennyisége, akkor valami alapján szűrniük kell, nem fogják az összeset behívni, egyszerűen nincs rá kapacitás.
2016. szept. 20. 00:34
 6/16 A legböszmébb Feri ***** válasza:
87%

Megmérettettél, de még egyinterjúra is kevésnek találtattál.

Az élet kemény.

2016. szept. 20. 06:00
 7/16 Koplárovics Béci ***** válasza:
94%

"de hát valahol el kellene kezdeni"

Ők meg nem biztos, hogy tanítóbácsit szeretnének játszani...

2016. szept. 20. 07:02
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Hogy csak egy példát mondjak, van Budapesten egy nagy gyógyszercég, akiknek tele van a hirdetéseikkel a profession.hu, ellenben nem csinálnak titkot belőle az előadásaikon, hogy utcáról jelentkezve nem lehet hozzájuk bekerülni, kizárólag ajánlással... Közben meg ők is sírnak a munkaerőhiány miatt, de ezen nem változtatnak.

Szóval nem jelent semmit, hogy meg voltak hozzá a papírjaid. Én anno jelentkeztem már olyan helyre, ahol szinte rám volt szabva a hirdetés, pont olyan kombináció végzettségben, tapasztalatban nem lehetett sok az országban, de nem hívtak be. Valószínűleg pont azért volt olyan specifikus a hirdetés, mert egy adott emberre írták ki. Amit amúgy láttam már a másik oldalról sem, nem ritkaság.

2016. szept. 20. 09:48
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

8.: Melyik előadásukon hangzott ez el?

Inkább azt szokták hangoztatni, hogy de náluk elkötelezett munkavállalók kellenek, mint a viccben, a sonkás rántottához a tyúk hozzájárult, de a sertés az elköteleződött... Ezt a poént is egy nagy budapesti gyógyszercég előadásán hallottam...

Gondoltam, kösz a poént a kezdő fizujukból a lakbérre alig telik Budapesten!

2016. szept. 20. 11:08
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Már az is csoda, hogy visszaírtak. Nekem általában akkor se írnak, ha már megvolt az interjú. Pedig mindig úgy válunk el, hogy majd értesítenek.
2016. szept. 21. 03:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!