Nyugat-európában dolgozók, ott milyenek a külföldi kollegák, mennyire olyanok mint Magyarországon?
Ezt én is tapasztaltam csak még rosszabb arányokkal. Egyszerűen valahogy sokkal kevésbé köszönnek, mint itthon.
Sokszor gondoltam már kint azt, hogy ha itthon is hasonló pénz lenne, egyáltalán nem lenne rosszabb itthon lenni, sőt...
Angliában dolgoztam, irodai munkakörben (mérnöknő vagyok). Magyarországról "bevittem" még a főnököm kérésére egy ugyanilyen végzettségű csajt. Én diszkrét voltam (meg aztán rendben volt a magánéletem is, hát neki nem). És az irodában az előző napi szakítását sírva mesélte el a kollégáknak/kolléganőknek. Elég furán nézett mindenki, (ők mind angolok voltak), szinte zavarban voltak ilyen fokú érzelmi kitárulkozástól.
Magyarországon (ahogy visszaemlékszem a munkahelyeimre) ez teljesen belefért (én mondjuk sosem csináltam, de többek érzelmi gondját végighallgattam a munkahelyen). Ott úgy néz ki, nem fér bele, utána furán távolságtartóak is voltak a kolléganővel.
Szerintem ez a kérdés nem országspecifikus, sokkal inkább a betöltött munkakörből ered...
-Ha kimész Nyugat-Európába végzettség és tudás nélkül dolgozni, nagy valószínűséggel nem az atomfizikus disszertációt fogod megvitatni a román/ukrán/arab segédmunkásokkal a gyártósornál vagy a konyhai mosogatás közben
-Magyarországon pedig ha Mesterséges Intelligenciát fejlesztesz például egy magánklinikán a rákos sejtek felismerésére, akkor szintén erősen kétlem, hogy a kollégáid legfontosabb időtöltése a magánéletedben turkálás vagy a hátad mögött kibeszélés lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!