Egy munkáltatónak nem kéne annyi anyagi tartalékának lennie, hogy 1 havi bért bármilyen körülmények közt ki tudjon fizetni?
A cég állami támogatásból él, amely most nem részletezett okok miatt nem jött meg.
A cég pedig nem adta oda a havi bért az embereinek mert állítása szerint nincs miből.
Nem értem: nem evidens a tartalékképzés, hogy 1 havi tartalékom legyen, amiből el tudok lenni akkor is, ha az állami apanázs éppen nem jön?
Még egy sima magánembertől is elvárható hogy legyen annyi tartaléka, hogy ha kiesik az állása, átmenetileg 1-2 hónapig azért ne haljon éhen!
Ez meg egy cég 30 emberrel, akik most nézhetik a meg nem jött fizetésüket.
Sok helyen,ahol van fenntartó (èrtsd:olyan intèzmèny,ami fonanszírozza a fennmaradást), úgy szokott menni,hogy havonta lekérnek egy adott összeget,ami annak a hónapnak a kiadásaira elég. Itt figyelembe veszik a bevételt is,igy a tervezett kiadásokból levonják a befolyt bevételt és a maradék összeget utalják le a cégnek/iskolának. Így nem marad tartalkék. Amikor ilyen helyen dolgoztam,akkor pl lement a számfejtés, és annak az összegét leutalták az iskolának, abból fizetett a dolgozóknak.
Nem őket akarom védeni, szar rendszer, de sajnos így van.
",igy a tervezett kiadásokból levonják a befolyt bevételt és a maradék összeget utalják le a cégnek/iskolának. Így nem marad tartalkék. Amikor ilyen helyen dolgoztam,akkor pl lement a számfejtés, és annak az összegét leutalták az iskolának, abból fizetett a dolgozóknak."
és ennek mi köze ahhoz amit én kérdeztem? az a kérdésem, hogy ha egy fenntartó tudja hogy neki hó 10-én (mondjuk) 3 misit ki kell adnia bérre, és ez egy fix előre tudható, akkor hogy lehet hogy épp erre nincs költségkeret?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!