Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Kit minősít egy munkahelyen...

Kit minősít egy munkahelyen hogy lassan 1 évvel a felmondás után simán be tudok lépni a saját és a fő levelezésbe is és minden ki-be forgalmat látok?

Figyelt kérdés

1 év után nem jönnek erre rá? Hát tőlem!

Én örömmel nézelődök!

Pl azt is a levelezésből tudtam meg, hogy akit a helyemre vettek fel és aki a főnök akkori állítása szerint MINDENBEN jobb mint én, azt 2 hónappal később a cég kirúgta-annyira "jobb " volt.

2022. aug. 21. 15:47
 1/8 anonim ***** válasza:
89%
Bazsi, tényleg felmondtál? Hihetetlen...
2022. aug. 21. 15:56
 2/8 anonim ***** válasza:
85%

1

Ez az alapítványi iskolás kamu kérdező, vagy egy másik?

2022. aug. 21. 16:02
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Mé nézed ?
2022. aug. 21. 16:32
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Miért nem írsz akkor a főnököd nevében valami qrvagáz levelet valamelyik partnernek vagy fejesnek?

Ja tudom, mert nyivákolni tudsz csak, mint egy herétlen majom.

2022. aug. 21. 16:32
 5/8 anonim ***** válasza:
*amúgy lehet, hogy én se foglalkoztam volna vele annál a cégnél; mert amúgy elmentél, kész , többet nem foglalkozol a céggel; én úgy hinném.
2022. aug. 21. 16:33
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Felmondtál az alapítványi iskolában? 😮
2022. aug. 21. 16:53
 7/8 anonim ***** válasza:
100%
Meg se kellett nyitni, már a listában látszott, hogy mekkora kamu.
2022. aug. 21. 17:33
 8/8 anonim ***** válasza:
91%

Hasonló sztorival én is találkoztam már (nem csak levelezés, hanem FTP hozzáféréssel is). Főleg kisebb méretű, informatikában járatlanabb, szakembert nem/kevésbé alkalmazó cégeknél jellemző. Egy csomó néhány fős cégnél van ilyen, hogy a főnök annyira nem ért a levelezéshez, informatikához, hogy nem beállít egy új felhasználót az alkalmazottnak, amit aztán távozáskor letilt/töröl, hanem megadja a saját belépési adatait és még a megváltoztatására se gondol később...

A probléma leginkább abból fakad, hogy az ilyen kis cégeknél nincsenek előre lefektetett és jól átgondolt állandó protokollok, hogy mit hogyan kell csinálni, hanem rögtönöznek, amikor kell egy döntést hozni. Dolgozó távozásakor meg vagy gondolnak rá, hogy ezekkel is foglalkozni kell, vagy inkább eszükbe sem jut. Főleg, ha annyira elfoglalt a vezető, mert mindenről egyszemélyben neki kell dönteni, hogy amíg nincs ebből gond, fel sem vetődik.

Konkrétan találkoztam már olyan sztorival, hogy valaki jó szándékkal jelezte a főnöknek, hogy ez így gáz és nem biztonságos és még a főnöknek állt feljebb, hogy nem kéne őt kioktatni, ha ott akar dolgozni...

Viszont a főnök nevében levelezést, levelek törlését és egyéb szándékos károkozást nem ajánlom, mert attól, hogy ők nem változtatták meg a jelszót, még ugyanolyan engedély nélküli betörésnek és informatikai károkozásnak számítana, mintha nem ismernéd a jelszót és te magad hackelnéd meg a rendszert. Szóval ha galibát okozol és megtalálják, hogy te voltál (márpedig azért nem olyan őrült nehéz egy volt alkalmazotthoz visszavezetni a hozzáférést), abból sokkal súlyosabb gondjaid származhatnak, mint hinnéd.

Mindenkinek jobb, ha te magad törlöd a belépési adatokat és elfelejted, hogy ott dolgoztál. Legyen neked elég megnyugtatás, hogy ők hülyék, te meg találtál egy jobb helyet és ott boldogabb vagy, mint náluk voltál.

2022. aug. 23. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!