Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Elfogadnátok ezt az állást így?

Elfogadnátok ezt az állást így?

Figyelt kérdés
Programozó állás. Első 3 hónap online training, csökkentett bérrel. 6 vizsgán kell átmenni ebben az időszakban, minden vizsga 3 alkalommal tehető meg. Ha elbuksz egy vizsgát akkor nem folytathatod a traininget és ki kell fizetned 1.3 millió forintot.Ha átjutsz a trainingen akkor kötelező 1 évig náluk dolgoznod.

2022. aug. 16. 20:03
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
#10 A bért sajnos nem közölte telefonba a HR-es. Se az alapot, se a bért. Emailbe sem írta oda.
2022. aug. 16. 20:16
 12/43 anonim ***** válasza:
100%

"Ha elbuksz egy vizsgát akkor nem folytathatod a traininget és ki kell fizetned 1.3 millió forintot"

Nem, ilyesmit nem kockáztatnék. Alapvetően az az állás ahol már neked kell fizetned azért, hogy képzést kapj, hogy ott dolgozz az gyanús és bűzlik. A csökkentett bért még megértem, de azt már nem, hogy rád akarják verni a képzés súlyos díját. Ami lehet nem is valós.

2022. aug. 16. 20:18
 13/43 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen leendő dolgozókkal szembeni kritériumok mellett a "Deutsche Telekom" cég bejegyzett címe a Szegedi Csillag börtön lenne...
2022. aug. 16. 20:20
 14/43 anonim ***** válasza:
100%

Van ahol van olyan, ahol a bért + a képzési díjat vissza kell fizetned, ha a szerződési feltételeknek nem teszel eleget. Vagy ha pl át mész, de x időn belül ott hagyod, akkor csak a képzés díját.

Persze sok esetben ilyenbe nem megy bele az ember. Majd mondják, hogy munkahely van, de nem kapnak embert...

2022. aug. 16. 20:22
 15/43 A kérdező kommentje:
#12 Nekem is van egy olyan érzésem, hogy valami sumákolósan megbuktatnak ok nélkül és akkor fizessek. Csak azt nem értem, hogy a Deutsche Telekom miért adna fel ilyen állást, amikor egy nagy és ismert cég.
2022. aug. 16. 20:22
 16/43 anonim ***** válasza:
100%
Ez átverés, jelentsd fel őket.
2022. aug. 16. 20:25
 17/43 anonim ***** válasza:
96%
Ezt a hirdetést nem a Bróker Marcsi küldte véletlenül?
2022. aug. 16. 20:25
 18/43 anonim ***** válasza:
97%

Az is még talán érthető, hogy a képzés díját leverik rajtad, ha mondjuk megszeged a szerződésben foglaltakat, hogyha oda mész és egy éven belül váltasz akkor azt ki kell fizesd. Mert neki pénzbe került és abból nincs haszna, hogy két hét után lelép egy ember akinek állták a képzését.

Itt a legnagyobb gond a vizsgákkal van. Ki tudja, hogy milyen vizsgák lennének és milyen arányban buktatnak vagy szemetek. Egyébként is baromság a munkában a legkevésbé kell hagyatkoznod olyan tudásra ami egy dolgozatkor vagy vizsgán szükséges.

Attól még lehetsz jó szakember, hogy egy adott problémát épp nem tudsz fejből megmondani 4 lehetséges válasz közül egy teszten. Programozás pedig mocskos módon nem egy olyan munkakör ahol lexikális tudás alapján vagy fejből kellene dolgozni.

1,3 millió pedig súlyos pénz azért, hogy kockáztasd. (Legalábbis az emberek nagy részének, de itt kb mindenki milliárdos és ez aprópénz nekik.)

2022. aug. 16. 20:29
 19/43 A kérdező kommentje:

#16 Lehet felhívom holnap a Deutsche Telekomot, hogy hiteles-e. De nem is privát számról hívtak hanem visszahívható szám, és az email is elég hitelesnek néz ki. De screenshotolom és beküldöm ide, hátha jobban értetek hozzá.

Imgurra feltöltöttem az emailt. [link]

2022. aug. 16. 20:32
 20/43 A kérdező kommentje:
#18 Nekem 1.3 millió 22 évesen olyan összeg, amit sose láttam még életembe a számlámon.
2022. aug. 16. 20:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!