Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Gáz az, ha diplomázás után 2...

Gáz az, ha diplomázás után 2 hónappal még mindig munkanélküli vagyok? Ti mennyi idő alatt találtatok munkát?

Figyelt kérdés

2022. aug. 15. 04:25
1 2 3 4
 21/39 A kérdező kommentje:

Még egy állásinterjúra sem sikerült bejutnom. Vissza sem hívnak. Vagyis egy helyről írtak vissza annyit, hogy bekerültem a kiválasztási folyamatba, de az is már két hete volt, azóta semmi.

"Ezt mind tudni lehetett azelőtt, hogy elkezdted az egyetemet. Miért csináltad végig? Miért pont ezt a szakot választottad?"

Már megbántam utólag, hogy erre jöttem. Akkor még csak egy naív gyerek voltam, amikor ide jelentkeztem. Meg nem igazán tudtam, hogy mit akarok az életemmel. Matekból gyenge voltam, a történelmet szerettem, ezért valami ilyen irányba indultam el.

"Próbálj olyan határ területet keresni, ahol számíthat valamennyit, hogy van ilyen jellegű képzettséged, próbálj meg mellé tanulni valami egyéb hasznos kiegészítő dolgot, könyvelés, vám ügyintézés, stb. és úgy már piacképesebbé válhat a tudásod."

Jelentkeztem közgáz mesterszakra. Csináltam rá különbözetit és sikerült is rá bejutnom. Szeptemberben megyek levelezőre. Most úgy döntöttem, hogy ráfekszek jobban a matekra és megcsinálom ezt. Ha elvégzem, akkor minden bizonnyal már jobbak lesznek az elhelyezkedési lehetőségeim. De addig is kell csinálnom valamit. Az anyagi helyzetem nem teszi már lehetővé, hogy nappalira járjak.

2022. aug. 18. 00:06
 22/39 anonim ***** válasza:
57%

Figyelj, az én szomszédom ugyanezen a szakon végzett, ő is állami szférában helyezkedett el nagyon rossz fizuért, de évek alatt már tudott váltani ott a közigazgatáson belül, és most egész jól keres. Ja, és fix. munkája van, onnan nyugdíjba is mehet, ha akar.

Én 10 év versenyszféra után azt mondom, mit nem adnék egy ilyen nyugis állami melóért, akár kevesebb fizuval, csak kisgyerekes anyaként ilyenre fel sem vesznek.

2022. aug. 23. 22:21
 23/39 A kérdező kommentje:

Csakhogy én Mercedessel akarok járni és saját tulajdonú családi házban akarok lakni. Ezek nem összeegyeztethetőek az állami szférával.

Az az “egész jó fizu” is valszeg lószar fizetés. Mennyit kap? Nettó 500-at? Aprópénz.

2022. aug. 23. 22:36
 24/39 A kérdező kommentje:
Én millió feletti fizetésre vágyom. És ezt versenyszférában el is lehet érni.
2022. aug. 23. 22:37
 25/39 anonim ***** válasza:
72%

Ja, csak nem a te diplomáddal :D

Sőt, jobbat mondok, nekem nemzetközi gazd. diplomám van és két idegen nyelvet beszélek felsőfokon, megfordultam már 1-2 helyen, és ismerek sokakat a versenyszférából, na 1 millió forintot közgáz diplomával kb. sosem fogsz megkeresni, még Budapesten sem.

Vidéken meg - itt élek - 500 ezer forint multiknál, versenyszférában már egy középvezető informatikus bére, kezdőként meg kapsz 2-250 ezret :D 1 millió forintot alkalmazottként megkeresni irreális elvárás, még 6-700 ezret is, akkor IT-ra menj.

Ja, egyébként saját tulajdonú családi házad meg akkor lesz, ha örökölsz vagy besegítenek a szülők.

Üdv a valóságban.

2022. aug. 23. 22:43
 26/39 A kérdező kommentje:

Egy adatelemző megkeres 1,5 milliót. Távmunkában. Ilyen irányba kell elindulni.. Közgáz diplomával lehet belőlem adatelemző vagy üzleti elemző, amiért már millió feletti fizetés jár.

Mellesleg a felsővezetők is általában közgazdászok..

2022. aug. 23. 22:49
 27/39 A kérdező kommentje:

Csak egy példa

[link]

2022. aug. 23. 22:51
 28/39 A kérdező kommentje:

Vagy akkor mi mást kéne csinálni? Egy közgazdásznál sokkal jobban mások sem keresnek.. Egy mérnök sem kap többet, mint egy közgazdász.

Egyedül az IT, ami jobb

2022. aug. 23. 22:53
 29/39 anonim ***** válasza:
57%

“Én millió feletti fizetésre vágyom. És ezt versenyszférában el is lehet érni.”

Azért fel is kell valamit mutatni, nem csak álmodozni róla. Többek közt nem csak egy alap diploma kell hozzá, aztán várni, hogy jöjjön magától az állás, meg a lóvé. Kell egy csomó JÓ döntést hozni, amik egy égetik az utadat. Pl megfelelő kiegészítő szakképzések, specializációk, kapcsolat építés.

Ha azt hiszed, hogy az álláskeresés annyi, hogy elküldöd az életrajzod helyekre és várod, hogy visszaszóljanak, akkor mindegy milyen diplomád lesz. Na meg ha a GYK-n keresel karrier tanácsokat, akkor is…

2022. aug. 24. 09:24
 30/39 anonim ***** válasza:
74%
Azért vicces vagy, hogy munkát sem találsz, de milliós fizetésről álmodozol.
2022. aug. 24. 12:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!