Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Szerintem undorítóan viselkedt...

Szerintem undorítóan viselkedtek velem az előző munkahelyen. Most írogatnak,de ti hogyan reagálnátok erre?

Figyelt kérdés

Szóval diákként egyedül dolgoztam egy kis cégnél gyakornokként.

Rajtam kívül még 3 másik ember dolgozott ott és pár hónapig voltam ott,majd egyik nap meló végén szólt a felettesem hogy köszöni szépen az eddigi munkám,de nincs szükségük többé gyakornokra és holnap már ne is menjek melózni. Azt mondta hogy holnaptól egy főállású kolléga jön hozzájuk dolgozni.

Volt a cégnél egy céges mobilom és laptopom és most 2 hónap után is mind a hárman rám írtak hogy vajon a céges mobilnak mi a kódja,mert nem tudják.

Egyébként egy szóval nem kérdezték meg,hogy hogy vagyok és van e másik munkahelyem.

Illetve közvetítő cégen keresztül voltam annál a cégnél és a közvetítő cég engem hívott hogy vajon mi lehet a feletesemmel,mert nem tudják őt elérni és a jelenléti ívemet sem küldte el nekik,szóval a fizumat is késve kaptam meg.

Szóval ti mit reagálnátok ezekre a dolgokra? Egyik nap csak random szólnak hogy másnap ne menjek dolgozni,arra sem volt gerincük hogy legalább 3 héttel előtte szóljanak hogy kirúgnak,illetve a jelenléti ívemet is késve küldték el a közvetítő cégnek ezáltal csak késve kaptam fizut.

Most pedig rám írnak hogy mi lehet a belépési kód,viszont egy szóval sem érdeklődnek irántam. Szívem szerint elküldeném őket a francba

2022. aug. 13. 09:37
1 2
 11/12 Sic Semper Tyrannis ***** válasza:

Na, sztoj! Azért itt nem ártana némi háttérinformáció annak érdekében, hogy el lehessen dönteni az igazságot. Először is az, hogy milyen munkakörben voltál gyakornok. Egy gyakornok legtöbbször valaki keze alá dolgozik, de nem mindegy, hogy kellett-e fontos adatokkal (amik esetleg később valakinek kellenének a további munkához) dolgoznod azokon a kütyükön, amiket kaptál, vagy sem.

Másodszor, milyen kódot kérnek? Kaptál egy telefont és laptopot,

-amit te saját magadnak lekódoltál egy esetleges lopás esetére? Ezt igenis köteles vagy megadni (vagy úgy kellett volna visszaadni, hogy leveszed róla), mert céges eszközöket nem igazán szoktunk saját kóddal ellátni (vagy ha igen, jelezzük a rendszergazdának, aki ezeket a kódokat felírja magának).

-és a főnök kért meg rá, hogy kódold le? Normális cégeknél ilyet nem nagyon kérnek, vagy ha igen, akkor hozzáteszik, hogy oszd meg a kódot a rendszergazdával.

-amin alapból volt kód? Azt bogozzák ki maguk, nem a te problémád.

Azon egy cseppet se izgasd magad, hogy nem érdeklődnek felőled. Ha gerinctelenségnek tartod, amit csináltak, akkor miért izgat, hogy keresnek-e?

2022. aug. 13. 15:28
 12/12 anonim ***** válasza:
81%

Mi az, hogy jelezzüo a rendszergazdának XD

Emberek, ne legyetek már faszok. A legtöbb helyen irodai munkavégzéshez regisztrálnak a felhasználónak egy Microsoft fiókot, ahol az első belépés után jelszót kell módosítania. Ha erről a jelszóról van szó, akkor ezt tilos megadni, mert normális helyen a felhasználói fiók egy az egyben törlésre kerül. A felhasználói fiókon belül nincs senki másnak keresnivalója a tulajdonosán kívül. A munkája vagy giten vagy osztott meghajtón vagy a cég felhőtárhelyén szerepel, a többihez meg senkinek semmi köze. Szépen is néznénk ki, ha meg kellene adogatni. Fel bírjátok fogni, hogy ha aktív a fiók, hogy vissza lehet élni ezzel a ti nevetek alatt?!

Dolgoztam rendszergazdaként, szó sem lehet róla, hogy felirkáljuk mások jelszavait. Vagy tudja az illető vagy hard reset. Valagba is lennénk rúgva, ha a céges adatkezelés ilyen tróger módon zajlana.

2022. aug. 13. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!