Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Megjavítanátok egy ilyen...

Megjavítanátok egy ilyen kapcsolatot a kollegátokkal vagy hagynátok a francba ?

Figyelt kérdés

Egy fiútársaságban egyedüli lányként voltam a műszakban.Ment a poénkodás stb. Véletlen egy poénnal beleszúrtam egy férfi kollegám önérzetébe aki szerintem önbizalomhiányos mert rajta kívűl a társaságban mindenki vette az adást .Erre megvárta hogy a csorda elmenjen és elkezdett perceken keresztül személyeskedni /gyalázni. Egy “pofonért” kaptam tízet.Cikinek éreztem volna ha előtte elsírom magam még a végén visszaélt volna vele ezért ment a szájkarate meg a bunkóskodás oda-vissza.Mivel a férfiak tehetségesebbek a taplóságban legyűrt én meg elvonultam az öltözőbe sírni. A csapatból még egy férfi volt fültanúja ennek aki próbálta poénokkal oldani a feszkót de belátta h szerinte is túltolta ezt a “kedves” úriember.Pár napra rá követte ezt még egy konfliktus viszont kisebb mint az előző. Aztán aznap végén még volt mersze megkérdezni hogy vagyok. Én meg megmondtam neki hogy nem tud normálisan beszélni úgyhogy hanyagoljuk a kommunikációt .

A logikátlan rész az hogy szabadnapomkor mikor nem voltam bent megkérdezte a kolléganőmet hogy úgy hallotta neheztelek rá és hogy mondtam-e neki valamit erről illetve róla .Ő tudta de letagadta gondolom nem akart belekeveredni ebbe.

Vannak napok amikor köszönünk vannak napok amikor nem .A folyosón kerülöm vele a szemkontaktust.

Mindig is jól kijöttem mindenkivel központi figurának tartom magam ő meg befelé forduló besavanyodott. Mondanom sem kell azóta se hívott félre hogy sajnálja az egészet.Javítsak ezen vagy hagyjam az egészet ennyiben és nem kell mindenkivel jóban lennem? Ti mit tennétek?

2022. aug. 11. 16:46
1 2
 1/16 anonim válasza:
100%
Gondolom te nem kértél bocsánatott tőle csak vártam hogy mivel ő a férfi ezért ő kérjen...inkább menj oda hozzá és kérj csak bocsánatott és ha azután neki nem jön egyből az hogy ő se kellett volna túl tolja akkor csak hagyd .
2022. aug. 11. 17:01
 2/16 anonim ***** válasza:
71%
Ignoráld! Levegő..... eljön majd az a nap amikor pitizni fog.
2022. aug. 11. 17:08
 3/16 anonim ***** válasza:
94%

Van az, hogy nem tudok a másik gondjairól és egy ártatlan dolgot ő sokkal komolyabban vesz. Van az, hogy nem tudok a gondjairól és egy poénnak szánt bántó dolgot ő nyilván így sokkal komolyabban vesz. És van az, hogy tudok a gondjairól és direkt még oda is szúrok neki, főleg ha ott van a többi hülye is és előttük akarsz arcozni.

Ezek közül nekünk fogalmunk sincs melyik volt, de ha az utóbbi kettő, akkor nem kell csodálkozni hogy "egy pofonért kaptál tízet". Nem kéne másokba beletaposni és akkor lehet nem jártál volna így. Tök mindegy kinek hogy esik le és mit röhögcsél rajta, mikor nem nekik szántad, hanem annak akit megbántottál. Ha másnak mondod, lehet ő is megbántódik. Vagy ha neked mondják, lehet megint bőgve futottál volna a mosdóba.

Szóval ezt neked kell átgondolnod mennyire jogos a bántódás, függetlenül attól hogy elég gyökér módon reagálta le. Nem kell havernak lenni, se beszélni, de egy köszönőviszonyt, normális emberi viselkedést érdemes megtartani.

2022. aug. 11. 17:08
 4/16 A kérdező kommentje:

Hármas !

Nem bántó szándékkal poénkodtam.Nem ismerem annyira próbáltam barátokat szerezni rosszul sült el.

Azért köszönöm hogy mindent tudsz …én meg azt unom hogy harmincon felül senkivel se lehet poénkodni mert mindenki egó bajnok lesz és még én leszek hibáztatva mint itt is.

2022. aug. 11. 17:16
 5/16 Noren1989 ***** válasza:
90%
Dugnotok kéne, én azt mondom.
2022. aug. 11. 17:41
 6/16 anonim ***** válasza:
96%

Majd ha leszoksz a gúnyolódó “poénokról” egy olyan társaságban, ahol nem is ismersz mindenkit, akkor nem érnek ilyen reakciók.

Tinikorban divat mások cikizésével próbálni beilleszkedni, nem érett felnőttként.

Te bántottad meg, tehát neked kell először bocsánatot kérned. Aztán ha ő nem tesz semmit, akkor le lehet tojni és kész.

2022. aug. 11. 17:58
 7/16 A kérdező kommentje:
Talán ha nem számítana itt mindenki annyira saját magának nem kéne komolyan venni a viccet.De az ember mindig önmagát magasztalja legmagasabbra önmaga fényezése a legfontosabb.Ez csak egó és büszkeség.Semmi más.Amúgy meg nem érdemli a bocsánatot mert a konyhásokat is piszkálja meg szekálja ok nélkül elfigyeltem de ha neki betalál valami azt nem tűri el.Szóval hiába próbáltok itt kárhoztatni nem jött össze ;)
2022. aug. 11. 18:14
 8/16 anonim ***** válasza:
68%
Pedig igaza volt és te bántottad meg elsőnek. Eleve nem kezd el az ember úgy poénkodni beilleszkedésnél, hogy az valakire sértő legyen, szerintem ez a legaja dolog egy embernél, ha mások nyomorával, bántásával próbálsz másoknál bevágódni. Szóval ha van annyi gerinc benned, hogy odamész bocsánatot kérni te tőle először, akkor csináld, ha viszont nincs, akkor meg hagyd békén, ne várd tőle, hogy ő tegye meg az első lépést és lehetőleg viselkedj normálisan ezentúl.
2022. aug. 11. 18:33
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Én mindig elsősorban magamon viccelődök, nehogy véletlen megbántsak valakit.

Kedves kérdező, a szó, amit te nem ismersz a következő: tapintat.

Tanuld meg és nem lesznek ilyen gondjaid.

Ja, és ha véletlenül megbántanék másokat, akkor amint az illető kezdi a visszavágást, ott és azonnal közbevágva mondanám (pedig amúgy nem szoktam más szavába vágni), hogy elnézést, nem akartam megbántani, sajnálom, ha rosszul esett neki stb. stb. Te szóltál egy mukkot is akkor?

2022. aug. 11. 18:43
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

Mikor láttad hogy félreérti a poént, mindenki nevet csak ő nem,és érezhetően megsértődött, berágott...mikor elvonult mindenki és elkezdett neked puffogni, akkor kellett volna leállítanod hogy "csak poénkodtam te fogyatékos" És elmondani neki hogy nem akartad bántani, csak vicc volt.Ha viszont túllőttél nála a célon akkor ne haragudjon érte.Ha akkor ezt tisztázod vele, akkor megelőzhettél volna minden bajt.

Persze én könnyen vagyok, utólag könnyű okosnak lenni :)

2022. aug. 11. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!