Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Anyám el akarja venni a...

Anyám el akarja venni a fizetésem, mit tegyek?

Figyelt kérdés

19F vagyok, most kezdtem el dolgozni egy munkahelyen, és minden nap kiutazom az agglomerációba ahol a nap 12 órájában dolgozom. Nagyjából havi 350.000Ft-ot kapok érte, és holnap kapok először fizetést (110.000Ft az első Júliusi hetem miatt.) mivel mostanában csináltam bankszámlát, a szerződésben az ő számát adtuk meg hogy oda utalják át a pénzt. Mondta hogy át is utalja nekem egyből ha megjön a fizetésem. Na most az előtte lévő nap azt kezdte el hangoztatni hogy ne is álmodjak arról hogy odaadja nekem, mert neki rezsit kell fizetnie meg eltart engem, szóval ha meg akarom tartani a saját fizetésem, költözzek el. Amikor megkérdeztem mennyi kell a rezsire, elkezdett ordibálni és rámba**ta az ajtót. Nyilván nem arról van szó hogy nem szállok be a költségekbe, de szerintem ez úgy nézne ki hogy megkapom ÉN a fizetésem, megmondja mennyit kér belőle (ami jobb esetben nem a nagyrésze), és odaadom neki amennyit akar a maradék pedig az enyém lesz. Nem pedig úgy hogy megkapja és odaad nekem annyit amennyit akar. Szerintem semmi köze nincs hozzá mit csinálok a pénzemmel amiért én dolgozom minden nap, főleg hogy jogosítványra szeretnék gyűjteni.

Próbáltam beszélni a munkáltatóval hogy holnap az én számlaszámonra utalják a pénzt, remélem sikerrel járok.

2022. aug. 8. 12:32
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%
Így van, add meg a cégnek a saját számlaszámod.
2022. aug. 8. 14:11
 12/27 anonim ***** válasza:
15%

19 éves férfiként jogod van arra hogy a fizetésed a tiéd legyen.

Egyszerűen csak ne adj neki.

Amit ajánlok: mindig csak annyi pénzt vegyél le a számládról amennyire szükséged van. Azt amit levettél meg rögtön költsd el.

Fontos: ne adj neki egy forintot sem, mert aztán egyre többet és többet fog kérni.

2022. aug. 8. 14:36
 13/27 anonim ***** válasza:
88%

Azért ez sem a legjobb megoldás. Ha felnőtt férfiként otthon lakik, jogosan kérheti a szülő, hogy a fia adjon bele a költségekbe. Természetesen az már egyáltalán nem jogos kérés, hogy az egész fizuját akarja.

2022. aug. 8. 14:44
 14/27 anonim ***** válasza:
88%
Egyezzetek meg egy normális összegben anyáddal, amiből állja a kaját meg a rezsit. Szerintem ez olyan 80-100 000 ft egy hónapban. Azt átutalod neki, a többi a tiéd. És intézd el, hogy a te számládra érkezzen a pénz, a te pénzed, jogod van felette dönteni.
2022. aug. 8. 14:46
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Ha így beszél veled,képtelen emberhez méltó módon elintézni nem lehet valami jó a kapcsolatotok,tényleg jobban jársz ha elköltözöl albérletbe,pénzügyileg lehet nem fogsz rosszabbul járni.Addig változtasd meg munkahelyen a bankszámlaszámodat,ne neki küldjék.

Sajnálom hogy így kezel téged anyukàd.

2022. aug. 8. 15:01
 16/27 anonim ***** válasza:
100%
A cégnél keresd meg a HR-t, és módosítsátok a számlát. Rezsi+ kaja+ minden nagyon max 50 ezer. Ennyit adj le.
2022. aug. 8. 15:09
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Egyet értek az előttem szólókkal, jelezd a munkahelynek, hogy megváltozott a számlaszámod. Ehhez nincs szükség édesanyádra, neki nem kell szólnod róla, felnőtt emberként teljes jogú, cselekvőképes ember vagy.
2022. aug. 8. 15:27
 18/27 anonim ***** válasza:
27%
Rezsi+kaja azért jóval több, mint 50ezer
2022. aug. 8. 15:48
 19/27 anonim ***** válasza:
50%

Kérdező! A #12-es választ vedd figyelembe! A fizetésed minden forintja a tiéd!

Ha elkezdesz adakozni annak következményei lesznek.

És ahogy előttem is írták a saját számládon legyen a pénz.

Ha nem tudsz valamit akkor kérdezz 😉

2022. aug. 8. 16:06
 20/27 anonim ***** válasza:
25%
Az enyém is ilyen én nem adok semmit be zárom a szobámat azt kész nem beszélek vele.Olyanokat mond hogy, 1 millio a rezsi meg mivel felnevelt vissza menöleg is adjak neki.Ha apám még élne már felpofozta volna.Meg nyitva hagyja az ajtaját azt magába beszél a nők nem normálisak.Nem véletlenül vannak a kereszténységen kivül rabszolgaként tartva.Meg aki egy 19 zsarol mentálisan még fejlödésbe van a teste is még serdülö korba van az csak beteg ember lehet.
2022. aug. 8. 21:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!