Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Menjek vagy maradjak?

Menjek vagy maradjak?

Figyelt kérdés

A történet annyi hogy mindig rosszul választok munkahelyet, nem tudom miért,de azt tudom hogy nehezen állok ki magamért.

Voltam dolgozni egy antikváriumba. Magát a munkát imádtam, nem is kívánhattam jobbat,de egy szörnyű boltvezetőt kaptunk a nyakunkba,és a főnök is elővett olyan dolgokért amiről nem tehettem, hiszen én húztam a leginkább azt a bizonyos szekeret. Tudom mert a számadatok és a túlóráim száma is ezt mutatta. Mivel nem tudtuk ezt megbeszélni, mert az elejétöl kezdve nem kedvelt így felmondtam.

Aztán most egy olyan helyen vagyok aminek elég nagy presztízs értéke van (ezért nem is írnám le a hely nevét), és itt vagyok most. Az elején a kollégák figyelmeztettek arra hogy a főnökkel hatalmas problémák vannak és szerintük tovább kéne állnom. Na de én úgy voltam vele,hogy ha van is benne igazság akkoris lehet, hogy csak kiégtek.

Aztán elkezdődtek a problémák. A főnök valóban egy paraszt. A viselkedése alapján nárcisztikus(nem dobálóznék ezzel felelőtlenült és nem is szoktam de sajnos így van). 3 hónapja vagyok itt, szóval most jár le a próbaidőm. A fizetés sem az igazi... Sőt boltvezetőként kb. Minimálbért kapok. Viszont jó a munkaidő, ami nagyon jó hiszen tanulok még de a napi 8 órát így is ledolgozom.

A helyzet viszont az hogy depressziós lettem és néhány hete nagyon mélyen vagyok. Öngyilkos gondolatok stb...

A főnök rendszeresen megaláz minket és tényleg a sárgaföldig... undorítóan viselkedik velünk. Főleg velem, mert nő vagyok és a nők fölött mindig basáskodna. Valamint az elődeik hibáit is részben rám akarja várni bár jogi alapja nincsen, tehát nem tehetné meg. Ha igen akkor perre vihetem a dolgot. Viszont tudom hogy ez csak üres fenyegetőzés és semmi más. De akkor is ez a lelkiterror amit gyakorol felettem ez szörnyű. Ennek hatására rendszeresen hogy nem bírok rendesen se enni,se inni se aludni.

Azon gondolkoztam hogy van-e értelme annak hogy itt maradjak még vagy érdemesebb lenne -e tovább lépnem ? Még nincsen új munkahely a láthatáron és nem szeretném, hogy párom tartson el.

Egy dolgot kifelejtettem, a főnökömről elég durva dolgokat tudtam meg. Az interneten rá keresett egy ismerős és megtudtuk, hogy nagy botrány volt még régebben miatta. Ott is szó volt a viselkedéséről. Azóta sem változott semmi nála.

Nem akarok éretlennek tűnni,de nehéz helyzetben vagyunk, mert ebben a mostani helyzetben (gazdasági válságra gondolok) nem merek úgy ugrálni. Ha nem dolgozok akkor félek hogy nem lesz mit ennünk, mert minden irdatlan drága.

Megtakarításunk már nincsen mert ez a 3 hónap felemésztette, mert nem jöttünk ki a legjobban.

#munka #depresszió #szorongás #Rossz főnők #Szeretem a munkám de
2022. júl. 29. 09:49
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Hagyjuk egy picit a főnököt. Ha ilyen a fizetés, hogy a megtakarításokat kellett már most felélni, az árak úgyis csak felfele mennek. Nagyon gyorsan keress új állást, amint az interjú megvan és felvettek, mondj fel
2022. júl. 29. 10:07
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Keress másik állást.

A leírtakból nem tudni mi igaz. Vagy csak te szemszögemből. Pl ott a nővérem; 38 éves. Életében nem dolgozott fizikai munkát. Sose kelt hajnalban munkába indulni. De magát a munka hősének tartja .10 re járt be és 15 kor hazament. Irodai munkái voltak. Nagyon rossz a személyisége ami mindig kibukott. Összeveszett még a főnökeivel is azon hogy a gépen saját célra e-mailezett munkaidőben és szerinte ez normális. Persze kirúgták és most lebabázott. Összeszedett egy balek pasit akivel elvetette magát. És most úgy gondolja otthon marad gyereket nevelni amolyan örökké.

2022. júl. 29. 10:42
 3/5 A kérdező kommentje:

Kedves első válaszoló. Köszönöm szépen a válaszod.

Kedves második válaszoló.

Elhiszem hogy testvéred ilyen. Vannak ilyen emberek. Én dolgoztam már fizikai munkát is illetve jelenleg eladóként dolgozom. Boltvezető vagyok.

A személyiségem alapvetően nem borzalmas. Szeretek dolgozni, és a munkámat is mindig a tudásomhoz mérten a lehető legjobban szeretem elvégezni, mert ez mindenkinek érdeke ez. Általánosságban elmondhatató rólam,hogy könnyen alkalmazkodom. A véleményemet sokszor megtartom magamnak, kivéve ha már valami nagyon zavar. Viszont azt nem viselem jól ha megaláznak, mert szorult belém még egy hangyányi önbecsülés. Igyekszem kívülről szemlélni a dolgokat, eléggé pragmatikusan. Ezért is írtam azt hogy a számadatok is ezt mutatták. Természetesen azt sem zárom ki, hogy hibáznék, hiszen mindenki szokott. Ilyenkor elnézést kérek és mindent megteszek hogy helyre hozzam. A főnököm felé mindig tisztelet tudó voltam csak sosem kaptam meg ezt visszafelé is. Ami irtózatosan rosszul esik.

Tény hogy egyszer szeretnék én is családot, mert már annyi idős vagyok de én nem egy baleknak szülök és sosem szeretném azt hogy párom tartson el. Ha gyerekem lesz akkor is amint lehet megy bölcsibe én pedig dolgozni. Gyűlölöm ha kiszolgáltatott helyzetbe kerülök.

Mondathatni hogy mindig is karrierista voltam (bár a nőknél ez szitokszó sok esetben...). Azért is vállaltam be ezt az állást, mert úgy gondoltam,hogy egy ilyen hely nagyon jól fog majd mutatni az önéletrajzomban egyszer.

2022. júl. 29. 11:13
 4/5 Senior Séf ***** válasza:
100%
Sürgősen állj tovább, ha lehetőséged nyílik. Ez a helyzet nagyon gyorsan egy jóképű autoimmun betegségben fog folytatódni.
2022. júl. 30. 15:52
 5/5 anonim ***** válasza:
Sajnos a leggyakrabban (általában) a valamilyen okból sz.r helyeket hirdetik, oda keresnek állandóan embert, mivel gyorsan cserélődnek a kollégák. A Jó helyekhez nagyon nagy szerencse vagy kapcsolat kell. Vagy elég ritka és a munkaerőpiacon tényleg keresett végzettség.
2022. aug. 1. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!