Állásinterjú. Mit és hogyan?
Önéletrajzot adtál be? Fontos, hogy az jól legyen megírva. Ilyen helyekre nem nagyon kérnek tapasztalatot. Megmutatják, hogy működik a pénztárgép meg egy két infót elmondanak és neked csak figyelned kell. Majd te fogod csinálni. Aztán ha látják, hogy ez mostmár megy neked, majd elkezdhetsz egyedül dolgozni.
Az állásinterjún a lényeg, hogy legyél csinos. Nem kell ünneplőbe lenni, de azért lássák, hogy fontos neked ez a dolog. Mosolyogj és bollogas ügyesen. Ha látják, hogy nem remegsz meg nem jössz zavarba a beszélgetéstől, akkor nyert ügyed van. Ne úgy menj oda, hogy ez az egyetlen lehetőséged. Nem ez az egy munka van vagy semmi. Ez csak egy sima állás. Fogd fel így. Lássák, hogy talpraesett vagy és nyugodtan tudsz beszélni. A vevőkkel is komunikálni kell majd. Mondhatod, hogy sajnos még nincs tapasztalatod, hisz csak 17 vagy. Honnan lenne? Viszont gyorsan tanulsz és szereted az ékszereket.
Most hírtelen ennyi jutott eszembe. Csak ne paráz rá. ^^
#1-es nagyjából minden fontosat leírt, talán még annyival egészíteném ki, hogy nézz a szemükbe és látszódjon rajtad, hogy érdekel a dolog. A tapasztalat hiányát a motiváltsággal és az érdeklődéssel lehet kompenzálni, esetleg számíts olyan kérdésekre, hogy "Miért szeretnél nálunk dolgozni?" - az ilyen válasznál nagyot tud ütni ha valami konkrétumot tudsz mondani pl: a honlapjukon elolvasod a bemutatkozó szöveget és a leírást a cégről stb...
De összességében annyira nem kell eltúlozni, elegánsan öltözz fel és legyél érdeklődő, általában pályakezdőként ez bőven elég szokott lenni
Arra gondoltam, hogy egy rózsaszín blúzt vennék fel, fekete farmerral és magassarkúval, meg valami minimális smink (szájfény+szempilla spirál). Szerintetek ez így jó?
Attól félek, hogy mi van ha megkérdezik mennyi fizetést akarok? Mi lenne a reális órabér. Vagy ilyen helyeken nem kérdezik, van általános fizetés?
(Bocsi a sok buta kérdésért, de elég tapasztalatlan vagyok és szeretnék mindent jól csinálni)
Én nem sok munkahelyen volta meddig, de sehol nem kérdezték meg.
Ha tényleg ilyen eladói pozícióba akarnak rakni heti 40 órába, akkor olyan átlagos fizut kérj szerintem. Már ha megkérdezik.
Bruttó ilyen 260-280 körüll. Az kb nettó 170-185 ezer. Viszont első álásnak tökéletes lehet és mivel még csak 17 éves vagy nem kell teljes adót fizetned.
Ha 170 ezer lenne nettó, akkor te 210 ezret fogsz kapni kb. Ilyesmikbe gondolkodj szerintem. Ha Budapesten van a munka, akkor rászámolhatsz olyan +10 vagy 20 ezret, de ez se mindig így van.
Ja és a ruházat szerintem jó. Legalábbis én rögtön felvennélek így. xD
Ne legyen túl ünnepélyes annyi a lényeg.
"Arra gondoltam, hogy egy rózsaszín blúzt vennék fel, fekete farmerral és magassarkúval, meg valami minimális smink (szájfény+szempilla spirál). Szerintetek ez így jó?"
Ha fiú vagy akkor lehet kicsit erős állásinterjúra bár egyre toleránsabbak a munkáltatók.
Lányként semmi kivetnivaló nincs vele, teljesen jó
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!