Ha ilyen mértékben szállnak el az árak a cégeknek lesz bármi más választásuk mint BÉRT emelni különben a szakképzett munkaerő elmegy máshova? Mert a munkaerőnek se lesz más választása, ha nem akar éhen veszni
Én értem. De hiába hőzöngsz itt, szerencsére nem én vagyok a főnököd.
Az eredeti kérdésre válaszolva mégegyszer, a béremelésen kívül a másik választás az, hogy nincs béremelés. Ha egyik cégnél sem lesz, akkor nem tudsz elmenni másik céghez.
Olyan nagyra vagy a diplomáddal, tanulj ma valami újat. Hiperinfláció. Amit te leírsz, az kimeríti a hiperinfláció fogalmát. Ha ész nélkül emelkednének a fizetések, akkor a termékek/szolgáltatások ára is emelkedne, hiszen a főnököd, ha többet akar neked fizetni, valahonnan ki kell termelnie. Ebből következik, hogy a te fizetésed hiába lett több, ugyanúgy többet kell fizetned a boltban, szóval visszamész, még több fizetést akarsz... nevörending sztóóóóóriiiiiiii. Előbb-utóbb pedig az lesz az egészből, mint annak idején a pengővel: olyan szinten értéktelenné válik a pénz, hogy nem napi szinten, hanem óránként fognak az árak változni, az adót a folytonos értékromlás miatt nem tudják megállapítani, a gazdaság (ami már amúgy is a szakadék szélén táncol) összeomlik.
De menj át a szomszéd céghez, kérj több pénzt, ha akkora szakinak tartod magad. Csak nehogy két szék között a padlóra ess.
Diploma 0nmagàban semmit sem ér. Balatoni példánál maradva az egy ordas nagy kamu hogy fél millát kapna minden büfés dolgozó. Van hogy felét se kapják meg és ezért nincsennek sokan.
Jön a duma hogy ennyit meg annyit kap egy napra. Csak nem dolgozik minden nap hanem van pihenője és csak 15 nap jön ki valójában, hiába nagy a hajtás. Így mindjárt a fele annak amit az ember eleve kiszámol.
Kevesen akarnak menni kihajtani a belüket 250-300 ért. Ez a helyzet.
Kézbe feketén meg nem akar senki se menni.
Akkor tud emelni a cég ha megvan az anyagi fedezete.
Az meg a vezetés dolga hogyan áll a kérdéshez. Az van hogy ha idén valakinek nem emelték meg év közben a fizetését olyan 30% -al akkor az elég nagy valószínűséggel komoly életszínvonal csökkenést szenvedett el.
Van ahol évente egyszer vizsgálják felül és pont.
Az sajnos az ország vezetésének a hibája hogy ilyen kakába került az ország. Hogy máshol is ekkora kaka van? Ez megint egy ordas nagy hazugság. Van probléma, de ekkora közelítőleg sincs. De az infláció nem itt a legmagasabb, ja statisztikailag nem, valóságban meg itt drágul még is a legjobban minden. Pár gyakori terméket túlsúlyozva remekül lent tartható az inflációs mutató. Az embereknek.
Annak ellenére hogy a maginfláció messze itt a legmagasabb...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!