Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hagyományos alkalmazottként...

Hagyományos alkalmazottként mit gondolsz a KATA szigorításáról?

Figyelt kérdés

2022. júl. 21. 09:55
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Én kényszerkatásként kezdtem. Egy kis családi cégnél helyezkedtem el, hárman dolgoztunk ott, plusz a tulajdonos. Nem akart utánunk járulékot fizetni, talán ki se tudta volna gazdálkodni. Egy év alatt, amíg ott voltam, a saját bőrömön tapasztaltam ennek minden hátrányát, a tulaj ott szívatott, ahol tudott, mindig elmondta, hogy vállalkozóként minket nem véd semmi, nem jár nekünk szabadság, végül mondvacsinált indokkal rúgott ki egyik napról a másikra. Megtehette. Emberileg örülök, hogy a hülyep@csa most megszívja, bár évek óta nem hallottam róla. Szerintem most majd talál olyan balekokat, akik feketén hajlandók dolgozni neki.

Az ilyeneket egyáltalán nem baj, ha kiszűrik.

2022. júl. 21. 11:18
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem örülök, a párom katázott de már lehetetlen, meg nekem sincs kedvem közvetetten többletet fizetni különböző szolgáltatásokért.

+ fontolgattam hogy meló mellett elkezdek "maszekolni" katásként, de ez füstbe ment még mielőtt komolyabb terv lehetett volna

2022. júl. 21. 11:22
 13/17 anonim ***** válasza:
En nem vagyok katas de nem sajnaltam toluk plusz megeshet, h emiatt enis dragabb dologba futok
2022. júl. 21. 12:57
 14/17 anonim ***** válasza:

Igazából, ha a kedvezőtlenebb adózás miatt, kénytelenek lesznek emelni az áraikon, akkor akik eddig igénybe vették a szolgáltatásaikat, ezután is igénybe fogják venni az emelt áron is. Ha szükség, vagy igény van rá.

Itt az b@szik rá nagyon, aki a főállása mellett, csinált valami kis pluszt. Annak ugrott a plusz bevétel, vagy szerez egy könyvelőt.

2022. júl. 21. 13:03
 15/17 Kólauborkával ***** válasza:
Ahogy én értelmezem munka mellett a plusszt is meg lehet keres i most is. A számlákkal arányosan kell adózni, tehát a 0ft bevételre nem kell egyböl 200k járulékot befozetno, èn értelmezem rosszul?
2022. júl. 21. 13:56
 16/17 anonim ***** válasza:

4-es IT- szakmaban is tobb ag csak cégnek és vállalkozasnak dolgozik ugy hogy onmagat foglalkoztatja onmaga epitette a vallalkozasat, a konyvelok szinten ide tartoznak. Akik becsuletesek azoknak miert kell bunhodni? Leginkabb ok fognak szenvedni ettol nem azok a cegek akik KATA-ra kenyszeritettek a munkavallaloikat. Szerintem nagyon necc.

De ott vannak a kulonbozo szerelok ok se mindig magan embereknek dolgoznak. Es lehetne sorolni tobb szakmat erint.

2022. júl. 22. 18:21
 17/17 anonim ***** válasza:

Az a baj, hogy az évek során a KATA-ból nagyon nem az lett, amire eredetileg kitalálták. Ebben az országban nincs 400 ezer vállalkozó, jó ha ennek a számnak a negyedét teszik ki azok, akik egy ötletet akarnak piacra vinni és ezért indítanak vállalkozást.

A KATA-sok túlnyomó többsége egyszerű alkalmazott, aki eddig nemcsak az adózást úszta meg, de járulékot sem fizetett maga után. Lehet, hogy 20 évesen határozottan jó bulinak tűnik tekerni a bringát dobozzal a háton és 25 ezerrel letudni az adózást, de mi lesz ezekkel a srácokkal később, mondjuk nyugdíjasként?

Állami nyugdíjuk semmi nem lesz és kötve hiszem, hogy fizettek maguk után mondjuk magánpénztárba, hiszen ott sem játszott így az állami adójóváírás.

Ez így ebben a formában egy időzített bomba volt, amit épp ideje volt hatástalanítani. Csak mondjuk nem most kellett volna, hanem már évekkel ezelőtt (választások ide vagy oda).

2022. júl. 27. 11:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!