Hagyományos alkalmazottként mit gondolsz a KATA szigorításáról?
" a KATÁsok egy része is csak nyerészkedö volt, ez most beszüntetve."
Valóban voltak, akik nyerészkedtek a KATA-val, és olyanok is, akik ebbe kényszerítették a munkavállalóikat, hogy ne kelljen járulékot fizetni utánuk. Ezt nagyon jó, ha beszüntetik. Viszont rengetegen vannak, akiknek olyan a foglalkozásuk, hogy több cégtől vannak megrendeléseik (újságírók, fordítók, grafikusok, meg biztos csomó más is, de én ezekben a körökben mozgok), ők egyáltalán nem keresték eddig sem halálra magukat, és ők is el lettek ezzel lehetetlenítve.
A szándék jó (a munkavállaló kényszerkatások ellen), a megvalósítás értelmetlen.
A cégeken keresztül kellett volna megfogni, hogy mennyi katással és milyen módon lehetnek jogviszonyban, azzal lehetett volna felszámolni a dolgot.
Így, ebben a formában teljesen másról szól a dolog, nem a kata kifehérítéséről.
Nekem a fizetésem mellé KATA-san szamlazhattam, mert több cég dolgait kezelem és nem fizetés emelést kaptam a fő cégben, hanem szamlazhattam a főnök másik cégébe is.
Azt írták, hogy jó, hogy az ilyen kényszer KATA megszűnik. Igazából azonban ezentúl kevesebb pénzt fogok kapni, mert már nem KATA-zhatok másodállásban, és fizetés emelést sem fogok kapni. Nem fizetnek utánam több adót, egyszerűen csak kevesebb pénzem lesz.
Eddig a fizetésem után fizették a kötelezőket, én meg pluszban a tételes adót is. Összességében ők kevesebb adót kapnak utánam és én kevesebb fizetést kapok.
Az, hogy a kényszer KATA megszűnik, csomó esetben nem jelenti, hogy több járulékot fizet a munkáltató.
Szóval én eléggé el vagyok keseredve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!